Nederland Wereldwijd

Algemene gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

Heeft u een handicap en wilt u met uw auto dichtbij uw huis parkeren? Vraag dan een algemene gehandicaptenparkeerplaats aan bij uw gemeente. Dit is een plek waar ook andere mensen met een handicap hun voertuig mogen parkeren.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gemeente Leidschendam-Voorburg: Algemene gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

Let op. U  kunt alleen een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen als u in Nederland woont en bent ingeschreven bij een gemeente.

Wijzigen onderbord

Als u een andere auto krijgt, moet het onderbord bij uw gehandicaptenparkeerplaats aangepast worden naar uw nieuwe kenteken. Dit kunt u digitaal regelen. Wij adviseren u een foto van uw kentekenplaat bij te voegen bij uw aanvraag. Zo voorkomt u een typfout bij het invoeren van uw kenteken. Als u een verkeerd kenteken doorgeeft, zijn de kosten voor een nieuw onderbord voor uw rekening. Een onderbord wijzigen kost ongeveer 2 weken.

Onderbord wijzigen met DigiD

Verplaatsen

Verhuist u binnen de gemeente of wilt u uw parkeerplaats toch op een andere plek hebben? Dit kost geld en kan digitaal geregeld worden. De gemeente beslist binnen 6 tot 8 weken over uw aanvraag.

Verplaatsen met DigiD

Parkeerplaats opheffen

Maakt u geen gebruik meer van uw parkeerplaats? Of is een naaste van u overleden die een gehandicaptenparkeerplaats had? Dan meldt u dat de plaats opgeheven mag worden. Gebruik hiervoor het formulier Opheffen gehandicaptenparkeerplaats op onze website Gehandicaptenparkeerplaats of bel naar 14 070.

Stuur het formulier naar:

Ons postbusnummer:

Gemeente Leidschendam-Voorburg
Postbus 1005
2260 BA  Leidschendam

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Leidschendam-Voorburg

Laatst gecontroleerd op 21 september 2022