Nederland Wereldwijd

Algemene bijstand aanvragen

Heeft u te weinig geld om van te leven? En kunt u daarom bijvoorbeeld uw huur, kleding of zorgverzekering niet betalen? Dan heeft u mogelijk recht op bijstand. U vraagt uw bijstandsuitkering aan bij uw gemeente of via werk.nl.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk: Algemene bijstand aanvragen

Wie zonder inkomen zit, kan onder voorwaarden een uitkering aanvragen. Ook zelfstandigen hebben daar recht op.

Heeft u niet genoeg inkomen of vermogen om normaal van te leven? Dan kunt u een bijstandsuitkering aanvragen. Het idee is dat de uitkering wordt gegeven als aan de juiste voorwaarden is voldaan. De uitkering is bedoeld om de periode door te komen tot u (weer) een baan vindt.

Om bij Ferm Werk een uitkering aan te kunnen vragen, moet u wonen in de gemeenten Woerden, Bodegraven-Reeuwijk, Montfoort of Oudewater. U moet ouder zijn dan 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd nog niet bereikt hebben.

Als u niet (volledig) kunt werken of geen eigen inkomen kunt verdienen, dan kunt u een bijstandsuitkering aanvragen bij Ferm Werk. Als u recht heeft op een uitkering, dan betalen wij die aan u uit. Als u een uitkering krijgt, is het wel de bedoeling dat u blijft zoeken naar werk. Dat is uw plicht. Als het zoeken naar werk moeilijk gaat, dan helpen we u daar ook graag bij.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Laatst gecontroleerd op 21 september 2022