DigiD aanvragen in Zwitserland

Als Nederlander in Zwitserland kunt u online een DigiD aanvragen. U moet uw activeringscode daarna nog wel persoonlijk ophalen. Dit kan op een beperkt aantal ambassades, onder meer bij de Nederlandse ambassade in Bern. Als AOW’er in Zwitserland kunt u uw DigiD direct via de SVB aanvragen.

Uw DigiD vanuit het buitenland online aanvragen doet u op digid.nl. Daar leest u stap voor stap hoe u uw DigiD aanvraagt.

Activeringscode ophalen bij DigiD-balie in Nederland

Uw activeringscode ontvangt u pas nadat u zich persoonlijk bij een van de DigiD-balies meldt. Op digid.nl vindt u de lijst met DigiD-balies in Nederland.

AOW’er in het buitenland

Woont u in het buitenland en ontvangt u een AOW-pensioen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB)? Dan geldt een uitzondering en mag u uw DigiD bij de SVB aanvragen. U hoeft dan niet speciaal naar een DigiD-balie om een activeringscode op te halen, maar regelt alles online.

DigiD verplicht?

DigiD staat voor Digitale Identiteit. Uw DigiD gebruikt u om u te legitimeren op internet. Zo weten organisaties dat ze ook echt met u te maken hebben. U bent niet verplicht een DigiD te gebruiken, maar inmiddels werken veel overheidsorganisaties met DigiD. Bijvoorbeeld de Belastingdienst, de SVB en het UWV. Met uw DigiD kunt u gebruikmaken van hun online dienstverlening. Meer informatie over DigiD leest u op rijksoverheid.nl.

DigiD aanvragen in dit land of gebied

Uw DigiD regelen in Bern

Let op! Wegens grote drukte kan de wachttijd bij de consulaire afdeling oplopen, mogelijk langer dan de geldigheidsduur van de baliecode voor een DigiD. Wij raden u dan ook aan om éérst een afspraak te maken via deze website en pas daarna bij DigiD de baliecode aan te vragen.

Voor het ophalen van uw DigiD-activeringscode, moet u het DigiD- aanvraagproces doorlopen hebben.