Exporteren naar Zweden

Beginnen met exporteren

De Nederlandse overheid kan u helpen met de eerste stappen op een buitenlandse markt. Veel informatie vindt u op Ondernemersplein.nl  en via de app NL exporteert. De Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staan klaar om uw vragen te beantwoorden en geven advies.

Informatie per land

Bij RVO vindt u informatie per land die u nodig heeft, bijvoorbeeld over de lokale invoertarieven en -procedures. Kies daarvoor uw land in het landenoverzicht  en klik vervolgens op exportregels.

Kies het juiste exportdocument

Als u gaat exporteren, krijgt u met veel documenten te maken. Voor exporteren binnen de Europese Unie en buiten de Europese Unie heeft u verschillende documenten nodig. Sommige documenten laat u bij de Douane zien als u goederen de grens over brengt. De Kamer van Koophandel heeft voor u de benodigde documenten.

Exporteren naar dit land of gebied

De Nederlandse ambassade in Stockholm verstrekt algemene en sectorspecifieke informatie aan Nederlandse bedrijven die willen exporten naar of investeren in Zweden. Ook voor vragen over de lokale wet- en regelgeving kunnen ondernemers bij ons terecht. De ambassade kan geen volledige marktonderzoeken uitvoeren, maar wij kunnen ondernemers wel ondersteunen bij hun zoektocht naar informatie en nieuwe business leads. We werken samen met onze consuls in Zweden en het Regional Business Development team in ons Nordic Baltic Netwerk.

Contact:
Eva Blom, +46 8 556 933 17
Sigrid Westman, +46 8 556 933 15

U bereikt ons het makkelijkste via ons gezamenlijke e-mail adres: sto-ea@minbuza.nl.

Innovatie
Voor vragen over innovatie in Zweden kunt u mailen naar wilco.schuttelaar@minbuza.nl

Contact:
Wilco Schuttelaar, +46 8 556 933 08

Exporteren agrofoodproducten

Wilt u producten uit landbouw, tuinbouw of visserij exporteren naar Zweden? Neem dan contact op met onze landbouwmedewerkster, gestationeerd bij de Nederlandse ambassade in Denemarken.

Contact:
Renske Nijland, +45 33 707 218
U bereikt haar het makkelijkste via e-mail: kop-lnv@minbuza.nl