Een bedrijf opstarten in Zweden

Denkt u erover om een bedrijf te starten in Zweden? De procedures zijn efficiënt en redelijk eenvoudig, maar bereid u goed voor. Lokale instanties kunnen u op weg helpen.

Verksamt (elektronisch loket voor ondernemers)

De EU-Dienstenrichtlijn maakt het eenvoudiger om in Europa zaken te doen. De richtlijn neemt een aantal belemmeringen weg en vergemakkelijkt het regelen van formaliteiten in de EU-lidstaten. Alle lidstaten hebben een centraal elektronisch loket waar u als dienstverlenende ondernemer terecht kunt. In Nederland is dat Ondernemersplein.nl. In Zweden kunt u terecht op  Verksamt.se. Daar vindt u nuttige informatie over een bedrijf starten, uitbreiden of verhuizen en tips over belastingen, financiering en personeelszaken.

Achter de website staan de overheidsorganisaties Skatteverket (de Zweedse belastingdienst), Bolagsverket (het Swedish Companies Registration Office), Tillväxtverket (het Swedish Agency for Economic and Regional Growth) en Arbetsförmedlingen (het Zweedse arbeidsbureau).

Business Sweden

Business Sweden (de Swedish Trade & Invest Council) biedt handige online gidsen met informatie over de verschillende bedrijfsvormen in Zweden en informatie voor startende ondernemers.

ALMI Företagspartner

Almi staat startende ondernemers in Zweden bij met informatie, adviezen en financiering.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Neem een kijkje op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daar vindt u handige links naar informatie van de Wereldbank en de Economist Intelligence Unit.