Leveranciersdagen voor aanbieders op Zweedse infrastructuurprojecten

Zweden investeert stevig in infrastructuur, stedelijke ontwikkelingsprojecten, lightrail, metroverbindingen en wegen en staat er open voor om meer kennis en expertise in dit type projecten aan te trekken vanuit het buitenland. Dit nieuwsbericht geeft een overzicht van de eerstvolgende informatiedagen voor nieuwe leveranciers. 

De Swedish Transport Administration (Trafikverket), publiceert alle geplande grote infrastructuurwerken op haar website, zowel voor wat betreft spoor- als wegenprojecten. Daarnaast organiseren zij regelmatig leveranciersdagen waar potentiële leveranciers alle informatie krijgen over de lopende en komende projecten. Ook de meeste steden en gemeenten in Zweden publiceren hun toekomstige infrastructuurprojecten op hun websites. Hieronder een overzicht van de eerstvolgende informatiedagen voor nieuwe leveranciers.

26 oktober 2017 – SLL Supplier Day
Stockholm is een van de snelst groeiende grootstedelijke regio's in Europa. De County Council van Stockholm investeert fors in het uitbreiden van het openbaar vervoer en vertelt graag meer over de ontwikkelingen en kansen. U zult onder meer horen over projecten zoals de uitbreiding van de metro met 11 nieuwe stations, de uitbreiding van de tramlijn naar Kista en de uitbreiding van de lokale spoorweg Roslagsbanan.

31 oktober & 1 november 2017 – East Link Suppliers Dialogue
De eerstvolgende informatiebijeenkomst van Trafikverket betreft het East Link Project: een nieuw dubbelspoor met een lengte van 150 km voor hoge snelheidstreinen (320 km/u) tussen Järna-Linköping (Oost-Centraal Zweden). Kostenplaatje: 35,5 miljard Zweedse kronen, operationeel in 2028.  

21 november 2017 – Nordic Suppliers Day in Stockholm
Later in November nodigt Trafikverket zowel Zweedse als buitenlandse bedrijven uit voor een Nordic Suppliers Day. Hier zullen zij samen met potentiële klanten uit de andere Scandinavische landen weg- en spoorwegprojecten presenteren waarvoor in de periode 2018-2020 aankopen plaatsvinden. Naast podiumpresentaties worden ook seminars georganiseerd. In de middag kunnen de internationale leveranciers één-op-één-gesprekken inboeken. Meer informatie over dit evenement wordt begin oktober gepubliceerd.