Legaliseren van documenten uit Wallis en Futuna voor gebruik in Nederland

U wilt uw document uit Wallis en Futuna gebruiken in Nederland. U heeft daarvoor legalisatie nodig van de lokale Franse autoriteiten in Mata Utu op het eiland Wallis.

Door het coronavirus kunt u, tot nadere berichtgeving, geen buitenlandse documenten laten legaliseren bij de meeste ambassades en consulaten-generaal. Als dit wel kan, staat dat op de contactpagina van de ambassade of het consulaat vermeld. Daar ziet u ook vanaf wanneer dit kan. Ziet u op de contactpagina geen startdatum? Dan kunt u nog geen documenten laten legaliseren bij de ambassade of het consulaat-generaal. Hoeven alleen de lokale autoriteiten uw documenten te legaliseren? Controleer dan bij de lokale autoriteiten of dat kan.

Waar kunt u de documenten opvragen?

U kunt allerlei documenten laten legaliseren. Bijvoorbeeld diploma’s en verklaringen. De meest voorkomende soorten documenten zijn van de burgerlijke stand:

  • afschrift van een geboorteakte
  • verklaring van ongehuwd zijn
  • afschrift van een huwelijksakte
  • afschrift van een echtscheidingsakte
  • afschrift van een overlijdensakte

Informeer bij de lokale autoriteiten in Wallis en Futuna waar u deze documenten kunt opvragen.

Waar en hoe laat u uw document legaliseren?

Laat uw document legaliseren door de lokale Franse autoriteiten in Mata Utu op het eiland Wallis. Hoe dit werkt, vindt u op de pagina Legaliseren van documenten uit Frankrijk voor gebruik in Nederland.