Rijbewijs geldig in Vietnam

Wilt u in Vietnam de weg op? Voor het zelf besturen van een motorvoertuig in Vietnam, heeft u een Vietnamees rijbewijs nodig.

Rijbewijs geldig in het buitenland?

Met een geldig Nederlands rijbewijs mag u in alle EU-landen rijden. Ook in Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland is uw rijbewijs geldig.

Buiten de EU heeft u soms een internationaal rijbewijs nodig. De landen waar een internationaal rijbewijs verplicht is, vindt u op de website van de ANWB. Daar leest u ook hoe u een internationaal rijbewijs bestelt.

Gaat u voor een langere periode naar het buitenland? Dan gelden soms andere regels. Meer informatie vindt u op rijksoverheid.nl.

Rijbewijs gestolen/kwijt in het buitenland

Is uw Nederlandse rijbewijs in het buitenland gestolen of bent u het kwijtgeraakt? Op de website van de RDW leest u hoe u na diefstal of verlies een nieuw rijbewijs aanvraagt.

Rijbewijs geldig in dit land of gebied?

Wilt u een brommer huren? Huur dan een brommer <50 cc. Als u ouder dan 16 jaar bent, heeft u hiervoor geen rijbewijs nodig. Wilt u een auto huren? Het is gebruikelijk in Vietnam om een auto met chauffeur te huren.

Voor het zelf besturen van auto’s, motoren of brommers >50cc is een Vietnamees rijbewijs nodig. Het is als toerist niet mogelijk deze te krijgen. Bovendien worden het Nederlandse rijbewijs en het internationale rijbewijs niet geaccepteerd als geldig rijbewijs.

Woont of werkt u in Vietnam, op een visum dat langer dan drie maanden geldig is? Dan is het wel mogelijk een geldig Vietnamees rijbewijs te behalen. Vraag bij de lokale autoriteiten na wat hiervoor nodig is en waar u terecht kunt.  

Let op: U bent strafbaar als u zonder geldig rijbewijs een brommer (of motor) >50cc bestuurt. Bovendien bent u niet verzekerd en kunt u aansprakelijk worden gesteld voor hoge kosten als u bij een verkeersongeval betrokken raakt.