Wat kan het Nederlandse ambassadenetwerk voor uw bedrijf betekenen

De Nederlandse ambassade is de spil in het Nederlands economisch netwerk in de Verenigde Staten. Wij beschikken met onze diplomatieke posten over een groot lokaal netwerk en specialistische kennis over de Amerikaanse markt. Heeft u plannen om te ondernemen in de Verenigde Staten? We helpen u graag op weg met advies en contacten.

Belangenbehartiging

De overheid zet zich actief in voor de belangen van bedrijven en organisaties in de Verenigde Staten. Ook voor hulp bij zakelijke problemen of lokale procedures kunt u bij het ambassadenetwerk terecht.

Deuren openen

Hoewel succes nooit gegarandeerd is, kan een samenwerking met de Nederlandse overheid helpen bij het openen van deuren. De overheid kan helpen door middel van het organiseren van presentaties, missies, bijeenkomsten en gesprekken.

In geval van obstakels bij het zakendoen

Het kan voorkomen dat u tegen problemen aanloopt door officiële procedures, lokale partners of door een lokale overheid die niet lijkt mee te willen werken. Hierbij kan het ambassadenetwerk u  mogelijk van dienst zijn. De medewerkers denken met u mee, geven u tips en hebben vaak sneller toegang tot de mensen die de obstakels misschien kunnen wegnemen.

Advies en contacten

De Nederlandse posten in de Verenigde Staten hebben een wijdvertakt netwerk en uitstekende contacten in de Amerikaanse zakenwereld, vooral binnen de kansrijke sectoren in de Verenigde Staten.

Vrijblijvend en gratis adviesgesprek

Heeft u concrete plannen om internationaal zaken te doen? Zoekt u een zakenpartner in de Verenigde Staten? Vraag een vrijblijvend en gratis adviesgesprek aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

RVO.nl ondersteunt ervaren én startende ondernemers met plannen voor internationalisering. Met informatie en advies over stappen, markten assistentie.

Zakenpartners vinden

Vanuit Nederland is het meestal niet eenvoudig om in een ander land betrouwbare agenten, afnemers of partners te vinden. De medewerkers van het ambassadenetwerk zijn ter plekke aanwezig en kunnen u hierbij helpen.

RVO.nl werkt voor deze dienst nauw met ons samen. Na hun advies kunnen wij voor u gericht op zoek gaan naar geschikte zakenpartners in de Verenigde Staten.

Dit kunnen agenten of distributeurs zijn, maar ook productiepartners of franchisenemers. Vervolgens worden deze potentiële zakenpartners namens u persoonlijk door ons benaderd met uw aanbod.

Als het contact via ons verloopt, kunnen deuren voor u sneller open gaan. De reacties worden vervolgens aan u gepresenteerd.

Meegaan op handelsmissie

Als u als bedrijf, ondernemer, kennisinstelling of andere organisatie ambities heeft in de Verenigde Staten, kijk dan of u mee kunt gaan met een handelsmissie.

Deze worden georganiseerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

De missies zijn bedoeld om Nederlandse bedrijven, ondernemers, kennisinstellingen en andere organisaties te presenteren en om directe contacten met lokale marktpartijen te leggen. Er worden geregeld handelsmissies naar de Verenigde Staten georganiseerd.

Een overzicht van aankomende handelsmissies vindt u op RVO.nl.

Business events

In de Verenigde Staten vinden tal van andere beurzen en evenementen plaats, van algemene ondernemersbeurzen tot events die gericht zijn op een specifieke markt.

Neem voor meer informatie over relevante evenementen voor uw onderneming contact op met de economische afdeling van de ambassade of het desbetreffende consulaat-generaal.