Bij wie kunt u als bedrijf terecht in de Verenigde Staten

Het Nederlandse ambassadenetwerk in de Verenigde Staten is wijdvertakt. Waar u in de VS ook wilt ondernemen, u vindt altijd een vertegenwoordiging op een bereisbare afstand.

De ambassade

De ambassade in Washington, D.C. heeft een nationale, coördinerende rol. Daarnaast behartigt zij alle zakelijke belangen van Nederlandse ondernemers in een aantal omliggende staten.

Consulaat-generaal

Het ambassadenetwerk heeft ook enkele consulaten-generaal in economisch belangrijke steden en gebieden, te weten Chicago, Miami, New York, San Francisco en - zeer binnenkort - Atlanta. Binnen hun regio behartigen zij de belangen van Nederlandse ondernemers. Deze staten vallen onder de verschillende consulaten-generaal.

Innovatie-Attaché-Netwerk (IA-netwerk)

Het IA-netwerk stimuleert de internationale samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden op het terrein van innovatie, technologie en wetenschap. In de Verenigde Staten zijn er vestigingen in Washington, Boston en San Francisco. Vanuit Amerika wordt ook Canada bediend.

LNV-afdeling

De LNV-afdeling ondersteunt het zakendoen door de Nederlandse agribusiness in de Verenigde Staten (incl. Puerto Rico), Canada en met de Wereldbank. Ga voor meer informatie naar AgroBerichtenBuitenland.nl

Netherlands Business Support Office (NBSO) Texas

Het NBSO Texas is een handelskantoor van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), gevestigd in Houston. De voornaamste taak van het NBSO is het ondersteunen van Nederlandse bedrijven die zaken willen doen of zich willen vestigen in Texas.

Honoraire consuls

Honoraire consuls bevorderen de economische en handelsbetrekkingen tussen Nederland en de Verenigde Staten binnen hun regio. Er zijn tientallen honorair-consulaten verspreid over zowel het vasteland van de Verenigde Staten als Puerto Rico, Hawaï en de Bahama’s.

Buiten het ambassadenetwerk

Naast het ambassadenetwerk zijn er talloze andere zakelijke verbanden in de Verenigde Staten die door het ambassadenetwerk worden onderhouden. De Netherlands-American Business Council (NABC) is een voorbeeld van een organisatie die de Nederlands-Amerikaanse zakelijke gemeenschap vertegenwoordigt.