Voorzorgsmaatregelen orkanen en zware stormen

Bent u op reis aan de oostkust van de Verenigde Staten? Dan kunt u te maken krijgen met orkanen en zware stormen. In noodgevallen kunt u het 24/7 Contact Center van het Ministerie van Buitenlandse Zaken bellen via +31 247 247 247.

Voorzorgsmaatregelen voor Nederlandse toeristen

Nederlandse toeristen aan de oostkust van de Verenigde Staten, of die plan zijn naar de regio toe te reizen, kunnen de volgende voorzorgsmaatregelen nemen:

  • Let goed op weerberichten van (lokale) TV- en radiostations.
  • Let voor uw vertrek goed op de actuele reisadviezen van de Nederlandse overheid.
  • Zorg ervoor dat u telefoonnummers bij de hand hebt van familie, vrienden, vliegtuigmaatschappijen, reisbureaus, verzekering en het consulaat in Miami (+1) 786-866-0480.

Het Consulaat-Generaal in Miami adviseert u zichzelf te registreren bij het Amerikaanse Rode Kruis en/of bij de 24/7 BZ Informatieservice, als u in een gebied bent waar orkanen of zware stormen op komst zijn. Op die manier weten familie en vrienden waar u zich bevindt tijdens een noodsituatie.

Voorzorgsmaatregelen voor bewoners in de regio

Voor mensen die in de regio wonen gelden de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Let goed op weerberichten van (lokale) TV- en radiostations.
  • Zorg ervoor dat u telefoonnummers bij de hand hebt van familie, vrienden, vliegtuigmaatschappijen, reisbureaus, verzekering en het consulaat in Miami (+1) 786-866-0480.
  • Zorg ervoor dat u de beschikking heeft over genoeg voedsel, water, radio’s, zaklampen, EHBO-spullen, etc.

U kunt lokale en internationale weerberichten monitoren via de World Meteorolical Organization of het Nationale Orkanen Center van de Amerikaanse overheid.

De Federal Emergency Management Agency blog geeft informatie over wat u moet doen als u te maken heeft met extreme weersomstandigheden en wanneer u moet evacueren. Hier kunt u ook een handige lijst vinden van spullen die u kunnen helpen voor, tijdens en na orkanen en zware stormen.

De website van de Great Hurricane Blowout geeft verdere informatie om uw huis en familie voor te bereiden op mogelijke orkanen. Daarnaast hebben Alabama, Florida, Georgia, Mississippi, North Carolina, South Carolina, Louisiana, Bahamas, Turks & Caicos en Texas eigen websites met informatie over voorzorgsmaatregelen.

In Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden geven lokale overheden informatie over weersomstandigheden en schuilplekken via (lokale) televisie- en radiostations.