Consulaat-generaal in New York

Contactgegevens

Consul
Dolph Hogewoning (consul-generaal)
Adres
666 Third Ave., 19th Floor
New York, NY 10017
Telefoon
+16465572200
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
Fax
+12123701954
E-mail
Openingstijden

Door de huidige anti-COVID-19-maatregelen die de autoriteiten in Washington, D.C. getroffen hebben, kunnen wij op dit moment alleen visum- en reisdocumentaanvragen behandelen in noodgevallen.

Voor Schengenvisumaanvragen betekent dit dat wij alleen aanvragen kunnen behandelen van gezinsleden van Nederlanders, van mensen met een aantoonbaar essentieel beroep, of aanvragen op humanitaire grond. Meer informatie over de uitzonderingscategorieën kunt u vinden via de volgende link: Short-stay Schengen visa. Voor aanvragen van reisdocumenten betekent dit dat wij alleen aanvragen behandelen voor absoluut noodzakelijke reizen of als u het reisdocument nodig heeft om uw verblijfsstatus in het buitenland te verlengen.

De overige consulaire dienstverlening is tot nader order opgeschort. De situatie kan snel veranderen en we houden u zo goed als mogelijk op de hoogte. Denkt u in aanmerking te komen voor een uitzonderingscategorie of heeft u meer informatie nodig? Neem dan contact op met de post via het volgende mailadres: nyc-ca@minbuza.nl.

Contactgegevens consulaire afdeling

Openingstijden

De consulaire afdeling is door het coronavirus tot nader order gesloten. In noodgevallen kunt u bellen en wordt u automatisch doorverbonden naar het 24/7 Contactcenter in Den Haag. U kunt het 24/7 Contactcenter ook rechtstreeks bellen via het nummer +31 (0) 247 247 247.

Voor alle consulaire diensten is een afspraak vereist.

Paspoorten, ID-kaarten, consulaire verklaringen, kopieën conform origineel van Nederlandse ID bewijzen, legalisaties handtekening en mvv-aanvragen

Maak een afspraak via ons online afsprakensysteem.

Check de status van uw aanvraag.

Verklaring van Nederlanderschap

Lees op de pagina Verklaring van Nederlanderschap aanvragen als u in Verenigde Staten van Amerika woont welke documenten u nodig heeft en hoe u de verklaring aanvraagt.

Optie- en naturalisatieverzoeken

Stuur een e-mail om een afspraak te maken.

Schengen en Caribische visumaanvragen (via VFS Global)

Bekijk de benodigde documenten en maak een afspraak via de website van VFS Global.

Ophalen van documenten (alleen op afspraak)

Gesloten tot 28 april vanwege het coronavirus. Stuur een e-mail om een afspraak te maken.

Consulaire vragen?

Stel uw vraag:

  • via telefoonnummer +16465572200. Let op: belt u vanuit Nederland? Bel dan met +31 247 247 247.
  • via WhatsApp. Stuur direct een WhatsApp-bericht. Of voeg ons mobiele nummer +316 8238 7796 toe aan de contactlijst van uw smartphone en stuur ons dan uw bericht.
  • per e-mail via het contactformulier.

Kaart

New York

Consulaat-generaal

Tijdsverschil met Nederland

6 uur vroeger