U gaat exporteren naar de Verenigde Arabische Emiraten

Wilt u uw product exporteren naar de Verenigde Arabische Emiraten? U krijgt bijvoorbeeld te maken met exportdocumenten.

Beginnen met exporteren

De Nederlandse overheid kan u helpen met de eerste stappen op een buitenlandse markt. Veel informatie vindt u op Ondernemersplein.nl  en via de app NL exporteert. De Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staan klaar om uw vragen te beantwoorden en geven advies.

Informatie per land

Bij RVO vindt u informatie per land die u nodig heeft, bijvoorbeeld over de lokale invoertarieven en -procedures. Kies daarvoor uw land in het landenoverzicht  en klik vervolgens op exportregels.

Kies het juiste exportdocument

Als u gaat exporteren, krijgt u met veel documenten te maken. Voor exporteren binnen de Europese Unie en buiten de Europese Unie heeft u verschillende documenten nodig. Sommige documenten laat u bij de Douane zien als u goederen de grens over brengt. De Kamer van Koophandel heeft voor u de benodigde documenten.

Exporteren naar dit land of gebied

Bent u geïnteresseerd in zakendoen in de Verenigde Arabische Emiraten? Lees meer over zakendoen in de Golfregio op onze regiopagina (Engelstalig).

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling economische zaken in Abu Dhabi of Dubai. Daarnaast heeft de Regional Business Developer in de Golfregio kennis van de kansen voor handel, investeringen en R&D in de Verenigde Arabische Emiraten.