U gaat exporteren naar het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk is voor Nederland een van de belangrijkste handelspartners, zowel wat betreft export als import. Er liggen volop kansen voor Nederlandse exporteurs, niet alleen voor grote bedrijven maar ook het midden- en klein bedrijf kan profiteren van de mogelijkheden in het VK. Het innovatievermogen in het VK biedt bovendien kansen voor samenwerking met interessante partijen op het gebied van R&D. Voor meer informatie en ondersteuning kunt u altijd terecht bij het Economisch Team van de Ambassade.

Beginnen met exporteren

De Nederlandse overheid kan u helpen met de eerste stappen op een buitenlandse markt. Veel informatie vindt u op Ondernemersplein.nl  en via de app NL exporteert. De Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staan klaar om uw vragen te beantwoorden en geven advies.

Informatie per land

Bij RVO vindt u informatie per land die u nodig heeft, bijvoorbeeld over de lokale invoertarieven en -procedures. Kies daarvoor uw land in het landenoverzicht  en klik vervolgens op exportregels.

Kies het juiste exportdocument

Als u gaat exporteren, krijgt u met veel documenten te maken. Voor exporteren binnen de Europese Unie en buiten de Europese Unie heeft u verschillende documenten nodig. Sommige documenten laat u bij de Douane zien als u goederen de grens over brengt. De Kamer van Koophandel heeft voor u de benodigde documenten.

Exporteren naar dit land of gebied

Nadere informatie over exporteren naar het VK kunt u hier vinden. U kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met het Economisch Team van de Ambassade.