Creative Industry

De creatieve industrie in het Verenigd Koninkrijk is zeer divers, sterk innovatief en met 7,6% groei per jaar één van de meest kansrijke sectoren in het Verenigd Koninkrijk.

Er zijn zo'n twee miljoen mensen werkzaam in onder meer gaming, film & tv, architectuur, reclame, uitgeverij, design, muziek, beeldende kunst, media en mode. Hiervan is 60% hoger opgeleid. In 2017 werd er £1,9 miljard besteed in de filmindustrie, wat onder meer verklaard kan worden door belastingvoordeel voor buitenlandse filmmakers.

Hubs

Londen is een belangrijk centrum voor bijna alle segmenten van de creatieve sector, maar staat vooral bekend om mode, design, architectuur en digitale industrie.

Er zijn echter ook veel kleinere creatieve hubs in de verschillende regio’s en steden elders in het land. Zo worden er in Noord-Ierland veel internationale films en tv-series opgenomen zowel in studio’s als op locatie, vestigen veel startups in animatie zich in het gebied bij de Tees Valley en Middlesbrough, en is het westen een hotspot voor muziek en festivals, vooral rond steden als  Birmingham, Coventry en Stoke-on-Trent.

Meer informatie over de Britse creatieve industrie is te vinden op de websites van de Creative Industries Council, de Creative Industries Federation en NESTA.

Wat kan de ambassade voor u betekenen?

Samen met de culturele afdeling proberen we u zo goed mogelijk van dienst te zijn. We ondersteunen u graag bij het onderzoeken van de markt en organiseren netwerkbijeenkomsten en seminars.

Na twee succesvolle editie's van het Hollandpaviljoen op de London Design Fair, Dutch Stuff genaamd, kijkt de Nederlandse ambassade ook dit jaar weer naar deelname. De London Design Fair is een van de commerciële beurzen van het London Design Festival.

Voor meer informatie of advies kunt u contact opnemen met Tessel van Essen of Koen Guiking.