Rijbewijs verlengen in het Verenigd Koninkrijk?

Woont u in Engeland, Schotland, Wales of Noord-Ierland en is uw Nederlandse rijbewijs verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U moet uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Brits rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

U kunt uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Brits rijbewijs bij de ​Driver & Vehicle Licensing Agency (DVLA) of Driver & Vehicle Agency (DVA) (in het Engels). U hoeft niet opnieuw examen te doen.

Rijbewijs kwijt of gestolen?

Is uw Nederlandse rijbewijs kwijt of gestolen? Dan moet u een Brits rijbewijs aanvragen. Dit kunt u doen bij de ​​Driver & Vehicle Licensing Agency (DVLA) of Driver & Vehicle Agency (DVA) (in het Engels).

Voor het aanvragen van een Brits rijbewijs heeft u een echtheidsverklaring nodig. Dit is een verklaring van de RDW. Hierin staat of u met een rijbewijs geregistreerd staat in het Centraal Rijbewijzenregister. De verklaring is in het Engels. U hoeft de verklaring niet te laten legaliseren.

U kunt een verklaring van vermissing (pdf, 75kb) downloaden en sturen naar de RDW. Zo voorkomt u misbruik van uw Nederlandse rijbewijs.