VK - Pilot aanvragen Nederlands reisdocument in Edinburgh verlengd

Op 5 september 2016 is een pilot gestart waarbij Nederlanders de mogelijkheid werd geboden om bij VFS Global in Edinburgh hun Nederlandse reisdocument te vernieuwen. Heeft u nog geen Nederlands reisdocument in uw bezit? Vanaf 17 juli 2017 wordt deze pilot uitgebreid en kunnen Nederlanders ook bij VFS Global in Edinburgh terecht voor een eerste aanvraag.

De aanvragen worden doorgestuurd naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland, waar de aanvragen inhoudelijk worden beoordeeld.

Afspraak

Voor het aanvragen van een Nederlands paspoort of Nederlandse identiteitskaart bij VFS Global in Edinburgh kunt u online een afspraak maken via de website van VFS Global in Edinburgh (in het Engels). U kunt ook telefonisch een afspraak maken via het telefoonnummer 0871 376 0023 (kosten 6 pence per minuut naast de gebruikelijke telefoonkosten) of een e-mail sturen naar dutchpassports@vfsglobal.com. VFS Global brengt een 'handling fee' in rekening voor de indiening van een aanvraag.

Handling fee

VFS Global in Edinburgh brengt een extra 'handling fee' in rekening voor het innemen en doorsturen van uw aanvraag. Wilt u geen extra handling fee betalen? Maakt u dan een afspraak op de ambassade in Londen.

Ophalen van documenten

Het nieuwe reisdocument kunt u persoonlijk afhalen bij VFS Global in Edinburgh. Ook kan het nieuwe reisdocument naar uw huisadres worden gestuurd. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht.