Paspoort of ID-kaart aanvragen als u in Tsjaad woont

Wilt u een Nederlands paspoort of ID-kaart aanvragen en woont u in Tsjaad? Volg dan dit stappenplan.

Vraagt u alleen een paspoort of ID-kaart aan om uw Nederlandse nationaliteit te behouden? Vraag dan een verklaring van Nederlanderschap aan. Dit bespaart u tijd en geld.

Stap 1: Maak uw persoonlijke checklist

U heeft een aantal documenten nodig om een paspoort of ID-kaart aan te vragen. Met een persoonlijke checklist weet u welke documenten dat zijn. Maak voor elke aanvraag een aparte checklist. Bijvoorbeeld 1 voor uzelf en 1 voor uw kind.

Ziet u geen checklist? Probeer het later nog eens. Of probeer de pagina nogmaals te laden of in een andere browser te openen.

Heeft u een checklist aangemaakt? Ga door naar stap 2.

Stap 2: Check de extra eisen

In uw persoonlijke checklist (uit stap 1) ziet u dat u documenten uit Tsjaad nodig heeft om een paspoort of ID-kaart aan te vragen. Hier leest u welke documenten dat zijn. En of u documenten moet laten legaliseren en vertalen.

Stap 3: Maak een afspraak

Weet u welke documenten u nodig heeft? Dan kunt u een afspraak maken in Sudan of in Nederland. Maak voor iedere aanvraag 1 afspraak.

Stap 4: Ga naar uw afspraak

U moet zelf langskomen om uw paspoort of ID-kaart aan te vragen. Ook als u jonger dan 18 jaar bent.

Stap 5: Paspoort of ID-kaart ophalen of laten opsturen

Uw nieuwe paspoort of ID-kaart is meestal na 3 weken klaar. Ontbreekt er nog een document bij uw aanvraag? Dan krijgt u hierover bericht. Het duurt dan langer dan 3 weken.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons