Agri & Food en tuinbouw in Thailand

Agri & food en tuinbouw zijn belangrijke economische sectoren voor Thailand en bieden veel kansen voor Nederlandse bedrijven.

In Thailand is een grote hoeveelheid aan natuurlijke grondstoffen aanwezig. Dit maakt de Thaise economie zeer competitief op het gebied van voedselverwerking. Het land is een van ’s werelds grootste exporteurs van goederen zoals rijst, suiker, en cassave wortel, alsook vis (zowel vers als ingeblikt), garnalen, en verschillende soorten groenten en fruit. Thailand is een zeer belangrijke speler op de wereldwijde voedselmarkt, met meer dan 10.000 bedrijven in de voedselverwerkingsindustrie. De Thaise regering probeert continue zijn positie op de wereldvoedselmarkt te versterken, en bevordert actief de invoering van internationale standaarden met betrekking tot voedselveiligheid en hygiëne. Daarnaast probeert de overheid ook binnen verschillende sectoren de technologische innovatie te stimuleren zodat Thailand zijn positie als belangrijke speler in de globale voedsel- en landbouwsector behoudt.

De Nederlandse ambassade heeft onderstaand factsheet opgesteld over de Thaise pluimveesector. Meer informatie over deze en andere agri & food en tuinbouwsectoren? Neem conctact op met de ambassade (E-mail: ban-lnv@minbuza.nl, telefoon: +66 (0)2 309 5200).

Landbouwraad in Thailand

Het team van de landbouwraad bestaat uit veterinaire en fytosanitaire experts met een enorme kennis van de sector en heeft de beschikking over een uitgebreid netwerk. Zowel lokaal als in Nederland en zowel bij het bedrijfsleven als bij de overheid.

Thailand vervult een regionale functie als toegangspoort naar andere landen in de regio. De agrofocus ligt hier voornamelijk op het verwerken van landbouwproducten.

Onze focus ligt op het ondersteunen van publiek-private samenwerking, voornamelijk in: tuinbouw (inclusief cacao, koffie en broeikas), de zuivelsector, voedselveiligheid en natuur.

Hoe kunnen we u helpen?

  • Vinden van potentiële business partners
  • Aanleveren van sector informatie en wettelijke regelingen
  • Ondersteunen van handelsmissies en bezoekersprogramma’s naar Thailand
  • Organiseren van besprekingen met relevante lokale overheden (provinciaal en nationaal)
  • Monitoring van business kansen
  • Advisering over beschikbare instrumenten en services

Voor meer informatie over de Landbouwraad in Thailand raden wij u aan om de website http://thailand.agroberichtenbuitenland.nl/ te bezoeken, of contact op te nemen met het team van de Landbouwraad, onderdeel van de Afdeling Economische en Politieke Zaken van de ambassade in Bangkok.

Contactgegevens

Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden

Afdeling Economische en Politieke Zaken
15 Soi Ton Son, Ploenchit Road

Bangkok  10330

Thailand

Tel: +66 2 3095293
Fax: +66 2 3095395
Email: ban-lnv@minbuza.nl

Het team van de Landbouwraad bestaat uit:

ir. Willem Schoustra

Landbouwraad voor Thailand en Vietnam

Mobiel: +84 439 352 904
Email: w.schoustra@minbuza

Dhr. Sarawut Chantachitpreecha