Kansen voor ondernemers in Thailand

Wilt u weten welke kansen en trends er zijn in Thailand? Het ambassadenetwerk houdt de lokale markt in de gaten.

Kansen en ontwikkelingen in het buitenland

De medewerkers van het ambassadenetwerk volgen de economische, innovatieve en maatschappelijke ontwikkelingen. En wijzen u op kansen, trends en behoeften bij lokale partijen en overheden. Bijvoorbeeld voor bepaalde producten of technieken. Ook kansen en ontwikkelingen op het gebied van innoveren en internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen en aanbestedingen houden zij goed in de gaten.

Bovendien houdt het ambassadenetwerk aanbestedingen in het buitenland en van internationale organisaties goed in de gaten.

Een overzicht van kansen vindt u op de portal Internationaal Ondernemen en in de app NL exporteert.

Marktrapporten en sectorrapporten

Het ambassadenetwerk stelt ook markt- en sectorrapporten op. U vindt hier ook rapporten van private partijen zoals banken. Zo bent u op de hoogte van de belangrijkste zakelijke ontwikkelingen in de lokale markt.

Kansen voor ondernemers in dit land of gebied

Thailand is de tweede economie van Zuidoost-Azie en ontwikkelt zich met zijn strategische ligging tot toegangspoort tot de regio. Naast een aantrekkelijke productielocatie, biedt het land met zijn 68 miljoen inwoners een interessante consumentenmarkt. Nederland is een van Thailand's grootste EU investeerders en EU handelspartners met een uitstekende reputatie.

Belangrijke sectoren voor Nederlandse bedrijven in Thailand zijn agri & food, tuinbouw, water (inclusief de maritieme industrie), energie, life sciences & health, de creatieve industrie, transport & logistiek, toerisme en high tech. Meer informatie over deze sectoren treft u aan in het overzicht van onze prioriteitssectoren (zie link hieronder). Uiteraard kunt u voor deze en andere sectoren ook contact opnemen met de ambassade (e-mail: ban-ea@minbuza.nl, telefoon: +66 (0)2 309 5200).

Zakendoen in Zuidoost-Azië

Lees meer over zakendoen in Zuidoost-Azië op onze regiopagina (Engelstalig). Daarnaast heeft de Regional Business Developer in Zuidoost-Azië kennis van de kansen voor handel, investeringen en R&D in Thailand.