Consulaire dienstverlening ambassade Bangkok vanaf 13 juli weer volledig hervat.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft besloten dat vanaf maandag 13 juli a.s. de consulaire afdeling van de Nederlandse ambassade in Bangkok weer voor alle diensten zal worden geopend. Zie voor een volledig overzicht van producten en diensten de wonen en werken in Thailand pagina. U kunt bij de ambassade terecht nadat u een afspraak heeft gemaakt via het online-afsprakensysteem.

Reisdocumenten

Reisdocumenten (paspoorten en laissez-passers) kunnen weer op de gebruikelijke wijze worden aangevraagd.

Schengenvisum

Per 1 juli is een nieuw Europees grensbeleid geldig, waarbij de inwoners van 15 landen waaronder Thailand, weer toegang krijgen tot Europa. Dit vervangt het eerdere, algehele inreisverbod dat geldig was vanaf medio maart. Visumaanvragen kunnen weer worden ingediend bij de externe dienstverlener VFS.

MVV

MVV kan weer op de gebruikelijke wijze worden aangevraagd. Maak online een afspraak bij de ambassade.

Inburgeringsexamen

Inburgeringsexamen  kan weer worden afgenomen.

Legalisaties

Alle legalisaties worden weer regulier afgegeven.

Consulaire verklaringen

Alle consulaire verklaringen worden weer regulier afgegeven. Let op; voor de verklaring over de burgerlijke staat in Thailand alsmede de verklaring van woonplaats in Thailand geldt een nieuwe procedure. Deze zijn alleen digitaal aan te vragen.

DigiD

DigiD-activeringscode wordt weer regulier verstrekt.

Voorzorgsmaatregelen COVID-19

U wordt verzocht niet naar de ambassade te komen wanneer u koorts of andere griepachtige verschijnselen heeft. Bij aankomst wordt uw temperatuur gemeten en als deze 37,5 graden Celsius of hoger is, krijgt u geen toegang en wordt u verzocht een nieuwe afspraak te maken. De publieke ruimte van de ambassade is aangepast en er zijn mogelijkheden om uw handen te desinfecteren. Gedurende het hele bezoek dient u een mondmasker te dragen.