Aangepaste herdenking 4 mei

Op 4 mei herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Dit jaar doen we dat vanwege het Coronavirus in aangepaste vorm.

De coronamaatregelen maken een evenement met publiek dit jaar niet mogelijk. Op maandag 4 mei zullen de ambassade, de Nederlandse Vereniging Bangkok en Pattaya, de NTCC en Thailand Zakelijk ieder een krans bij de vlag in de ambassadetuin plaatsen.

Daarna, tussen 15 en 17 uur, biedt de ambassade gelegenheid aan belangstellenden om langs te komen voor een individueel moment van herdenking, en om eventueel zelf bloemen neer te leggen. Bezoekers wordt wel dringend verzocht voldoende afstand van anderen te houden, en na enkele minuten van overdenking het ambassadeterrein weer te verlaten. Belangstellenden kunnen gebruik maken van de ingang op Wireless Road. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. Er kan wel om legimitatie worden gevraagd.

Op de website van het Comité 4 en 5 mei staan suggesties hoe thuis te herdenken.

Ook de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam gaat in aangepaste vorm door, zonder publiek. In Nederland wordt het publiek opgeroepen de herdenking thuis via de televisie of online te volgen.