Update reisadvies: Thailand, Cambodja en Laos op oranje

Veel landen nemen ingrijpende maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Nieuwe maatregelen zijn niet uit te sluiten, en de situatie kan snel veranderen. Deze maatregelen hebben vergaande consequenties voor reizigers.

Code oranje houdt in alleen te reizen indien strikt noodzakelijk. Overweeg (dringend) of uw reis naar of verblijf in Thailand, Cambodja of Laos nog noodzakelijk is, gezien de waarschijnlijk snel afnemende mogelijkheden om te vertrekken. Neem daarvoor contact op met uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij om na te gaan welke mogelijkheden er nog zijn en benut de geboden mogelijkheden.
Registreer u bij de Infoservice (https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl), opdat wij u kunnen informeren mochten er aanvullende mogelijkheden zijn.
Mocht u nog niet kunnen vertrekken, zorg voor een plek waar u langer kunt verblijven, evt. in overleg met uw reisorganisatie als u daarmee bent gereisd.
Het reisadvies voor de zuidelijke provincies van Thailand (Yala, Narathiwat, Pattani en Songkhla) was rood i.v.m. veiligheidsrisco’s. Het reisadvies voor die provincies blijft rood.

Tijdelijke vermindering consulaire dienstverlening ambassade

De wereldwijde ontwikkeling van het nieuwe corona virus (COVID-19) heeft geleid tot tijdelijke vermindering van consulaire dienstverlening. Vooralsnog voor de periode van 18 maart – 6 april 2020. Afhankelijk van de ontwikkelingen kan de periode veranderen. De ambassade blijft uiteraard beschikbaar voor landgenoten in acute nood. Aanvragen voor een nieuw nationaal paspoort worden alleen nog aangenomen wanneer een reisdocument verloopt of is verlopen, het aantoonbaar essentieel is voor het aanvragen van een verblijfsvergunning of een reis om aantoonbare medische of humanitaire redenen geen verder uitstel duldt. Laissez Passers kunnen worden afgegeven in acute noodgevallen.
In verband met aangekondigde reisbeperkingen voor niet EU burgers naar de EU wordt visaverlening beperkt tot de categorieën ‘humanitair’ en ‘nationaal belang’. Alleen deze visumaanvragen kunnen worden ingediend op de ambassade in Bangkok.

Veel gestelde vragen:

- Voor de beantwoording van veel gestelde vragen over de actuele situatie in een land verwijzen wij u graag door naar bijgaande website:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/vragen-en-antwoorden-reisadviezen-coronavirus

- Het ministerie van Buitenlandse Zaken blijft zich inzetten om de reisadviezen zo actueel mogelijk te houden. De reisadviezen zijn te vinden op:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen
- Als u op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid kunt u zich aanmelden bij de informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken. U ontvangt dan altijd de laatste stand van zaken.
https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/
- Volg de lokale Thaise autoriteiten via Office of International Cooperation,DDC MOPH
- Indien u zich in het buitenland in een noodsituatie verkeert, verwijzen wij u graag door naar het 24/7 BZ ContactCenter dat 24 uur per dag bereikbaar is op ‪+31 247 247 247.