Bericht van Ambassadeur Kees Rade

Beste Nederlanders,

De gevolgen van de uitbraak van COVID-19 zijn veelzijdig. Op menselijk, sociaal en economisch vlak ontdekken we elke dag weer hoe verstrekkend deze pandemie ons dagelijkse leven beïnvloedt. De situatie rond COVID-19 is zowel in Nederland als in Thailand, Laos en Cambodja op dit moment ernstig, en het ziet er niet naar uit dat deze situatie op korte termijn zal verbeteren, integendeel. Daarom hebben we met pijn in het hart moeten besluiten om de feestelijkheden in het kader van Koningsdag 2020 af te lasten. Dus onze officiële receptie voor onze zakelijke contacten en ook ons traditionele feest voor de Nederlandse gemeenschap in de tuin van de residentie en (in overleg met de NVT) de vrijmarkt zullen niet plaatsvinden. Helaas, maar de veiligheid en gezondheid van onze bezoekers en van onze staf zijn te allen tijde uiteraard onze eerste prioriteit, waardoor dit besluit onvermijdelijk is. We beraden ons nog op mogelijkheden om van 27 april toch nog een bijzondere dag te maken.  

Als ambassade hebben we de ambitie om de Nederlandse gemeenschap in deze moeilijke tijden zo goed mogelijk te informeren. Dat doen wij via de sociale media, via het reisadvies en via de berichten van het ministerie in Den Haag. Voor alles wat Uw eigen reisbewegingen betreft, zoals vliegtickets of boekingen bij hotels,  moet u in contact treden met uw reisagent of bij de vliegmaatschappij of hotel om dit te regelen.

Het verdient verder aanbeveling om, mocht u dat nog niet gedaan hebben, u te registreren bij de berichtenservice van de ambassade. Zie bijgevoegde link: https://www.nederlandwereldwijd.nl/contact/informatieservice-buitenlandse-zaken

Daardoor ontvangt u automatisch wijzigingen in het reisadvies en kunnen wij u actief berichten sturen mocht dat noodzakelijk zijn.

Op onze Facebook pagina staan links naar engelstalige informatie van de Thaise autoriteiten en over genomen Thaise maatregelen.

Wij wensen u veel sterkte bij de moeilijke periode die we tegemoet gaan. We zullen u zo goed mogelijk op de hoogte houden van relevante ontwikkelingen rondom de COVID-19 pandemie.

Vriendelijke groet,

Kees Rade

Nederlandse Ambassadeur te Bangkok