Landbouw in Tanzania

De landbouwafdeling en onze collega’s op de Ambassade zijn er om handel en investeringen in de agrarische sector tussen Tanzania en Nederland te bevorderen. Samen met Tanzaniaanse en Nederlandse instituten en private sector werken wij aan het versterken van de waardeketen. Het bouwen en onderhouden van partnerschappen tussen Tanzaniaanse en Nederlandse overheidsinstanties en bedrijven is de fundamentele basis van de visie van het landbouwteam. Ons portfolio is daarom dan ook zo divers als de activiteiten van de Nederlandse private sector in dit land.

 

Wat doet het landbouwteam:

Het landbouwteam assisteert in verschillende activiteiten in verschillende waardeketens in Tanzania. Geleid door de behoeftes van het Nederlands bedrijfsleven liggen onze prioriteiten in de horticultuur, aardappel, aquacultuur, zuivel en vee sectoren. De Landbouwraad is verantwoordelijk voor het faciliteren van markttoegang; kennis en innovatie; het verbeteren van het ondernemersklimaat door het aangaan van overheidsdialogen; matchmaking tussen bedrijven; handelspromotie activiteiten zoals handelsbeurzen & missies; bedrijven in contact brengen met bestaande financiële instrumenten aangeboden door de Nederlandse overheid; het beantwoorden van handelsvragen; en het monitoren van wildlife crime.

Het team kan u helpen in het vinden van het juiste instrument bij uw idee en advies geven over uw aanvraag. We proberen ook alle informatie over opkomende activiteiten, trends en ontwikkelingen te delen via onze website. Als u periodieke updates wilt ontvangen via een nieuwsbrief of als u vragen heeft over de landbouwsector in Tanzania, dan kunt u een e-mail sturen naar dar-lnv@minbuza.nl.

Werkend in nauwe samenwerking met het landbouwteam in Nairobi, het team is hier om uw bedrijf te ondersteunen en vragen te beantwoorden.

Contactgegevens van het team

Ingrid Korving, Landbouwraad

Theonestina Mutabingwa, landbouw assistent

Manou Aelmans, management assistant

E-mail : Dar-lnv@minbuza.nl

Phone number: +255 753 130 045

Website: https://www.agroberichtenbuitenland.nl/landeninformatie/tanzania/