Cultuur en gedeeld erfgoed in Suriname

Cultuur

De Nederlandse ambassade in Paramaribo ondersteunt uitwisseling tussen Nederlandse en Surinaamse culturele instellingen en artistieke makers uit verschillende disciplines. Ons doel is de culturele samenwerking tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Suriname te vergroten.

Dankzij jarenlange ervaring met culturele instellingen beschikken wij over een breed netwerk aan contacten in Suriname en in Nederland. Wij adviseren over samenwerkingsmogelijkheden, dragen financieel bij aan bijzondere culturele projecten en kunnen verwijzen naar andere organisaties en fondsen. Ook ondersteunen wij de publiciteit van producties die met financiering van de ambassade tot stand zijn gekomen.

Gedeeld erfgoed

De lange gemeenschappelijke geschiedenis tussen Nederland en Suriname heeft veel gedeeld materieel en immaterieel erfgoed opgeleverd. De Nederlandse overheid vindt het belangrijk dat dit bewaard blijft. Daarom ondersteunt de ambassade vanuit het Nederlandse internationaal cultuurbeleid activiteiten die bijdragen aan het behoud ervan, bijvoorbeeld door het leveren van bijdragen aan educatieve initiatieven of door het aantrekken van expertise.