Rijbewijs verlengen in Slovenië?

Woont u in Slovenië en is uw Nederlandse rijbewijs verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U moet uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Sloveens rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

U kunt uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Sloveens rijbewijs als u ten minste zes maanden in Slovenië staat ingeschreven. Dit kan bij een willekeurige gemeente, ongeacht waar u woont. U hoeft niet opnieuw examen te doen. Bekijk de website van het Sloveense ministerie van Binnenlandse Zaken (in het Engels en Sloveens) voor meer informatie over de procedure en de documenten die u nodig heeft.

Als uw rijbewijs verlopen is, heeft u een echtheidsverklaring nodig. Dit is een verklaring van de RDW. Hierin staat of u met een rijbewijs geregistreerd staat in het Centraal Rijbewijzenregister. De verklaring is in het Engels. U hoeft de verklaring niet te laten vertalen of legaliseren.

Rijbewijs kwijt of gestolen?

Is uw Nederlandse rijbewijs kwijt of gestolen? Dan moet u een Sloveens rijbewijs aanvragen. Dit kunt u doen bij een willekeurige gemeente, ongeacht waar u woont. Bekijk de website van het Sloveense ministerie van Binnenlandse Zaken (in het Engels en Sloveens) voor meer informatie over de procedure en de documenten die u nodig heeft.

U kunt een verklaring van vermissing (pdf, 75kb) downloaden en sturen naar de RDW. Zo voorkomt u misbruik van uw Nederlandse rijbewijs.