Rijbewijs geldig in Slovenië

Wilt u in Slovenië de weg op? Controleer dan of u naast uw Nederlandse rijbewijs ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.

Rijbewijs geldig in het buitenland?

Met een geldig Nederlands rijbewijs mag u in alle EU-landen rijden. Ook in Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland is uw rijbewijs geldig.

Buiten de EU heeft u soms een internationaal rijbewijs nodig. De landen waar een internationaal rijbewijs verplicht is, vindt u op de website van de ANWB. Daar leest u ook hoe u een internationaal rijbewijs bestelt.

Gaat u voor een langere periode naar het buitenland? Dan gelden soms andere regels. Meer informatie vindt u op rijksoverheid.nl.

Rijbewijs gestolen/kwijt in het buitenland

Is uw Nederlandse rijbewijs in het buitenland gestolen of bent u het kwijtgeraakt? Op de website van de RDW leest u hoe u na diefstal of verlies een nieuw rijbewijs aanvraagt.

Rijbewijs geldig in dit land of gebied?

In Slovenië is net als in alle andere EU-landen uw Nederlandse rijbewijs geldig. Maar, uw rijbewijs is buiten Nederland geen geldig reis- of identificatiedocument. Ook als u binnen de Europese Unie reist, heeft u altijd een identiteitskaart of paspoort nodig. Wanneer u in een Europees land verblijft, moet u zo nodig altijd uw identiteitskaart of paspoort kunnen tonen.