Rijbewijs verlengen in Singapore

Woont u in Singapore en en is uw Nederlandse rijbewijs verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs verlengen.

Rijbewijs verlengen

U kunt een nieuw Nederlands rijbewijs aanvragen bij de RDW. Zo doet u dat:

  1. U vraagt online een aanvraagformulier aan.
  2. De RDW stuurt het aanvraagformulier naar het Nederlandse correspondentieadres dat u doorgeeft.
  3. U stuurt het aanvraagformulier met een aantal documenten terug naar de RDW. In de handleiding voor de aanvraag van een rijbewijs (pdf, 475kb) leest u welke documenten u moet meesturen.
  4. U betaalt de kosten voor de aanvraag van uw rijbewijs.
  5. De RDW beoordeelt uw aanvaag en stuurt na goedkeuring uw rijbewijs binnen 10 werkdagen naar uw correspondentieadres in Nederland.

Rijbewijs kwijt of gestolen?

Is uw Nederlandse rijbewijs kwijt of gestolen? Zo vraagt u een nieuw rijbewijs aan:

  1. U vraagt online een aanvraagformulier aan.
  2. De RDW stuurt het aanvraagformulier naar het Nederlandse correspondentieadres dat u doorgeeft.
  3. U stuurt het aanvraagformulier met een aantal documenten terug naar de RDW. In de handleiding voor de aanvraag van een rijbewijs (pdf, 475kb) leest u welke documenten u moet meesturen. Zo moet u altijd een verklaring van vermissing (pdf, 75kb) meesturen.
  4. U betaalt de kosten voor de aanvraag van uw rijbewijs.
  5. De RDW beoordeelt uw aanvraag en stuurt na goedkeuring uw rijbewijs binnen 10 werkdagen naar uw correspondentieadres in Nederland.

Let op: de RDW stuurt rijbewijzen niet op naar het buitenland. Om uw rijbewijs te kunnen verlengen moet u dus een Nederlands adres opgeven waar u post kunt ontvangen. Dit heet een correspondentieadres. Dit kan bijvoorbeeld het adres van een familielid, vriend of kennis zijn. 

Internationaal rijbewijs kwijt of gestolen?

Is uw internationaal rijbewijs kwijt of gestolen? Dan moet u een nieuwe aanvragen bij een ANWB-winkel. Dit moet u zelf doen en kan alleen in Nederland. Het internationaal rijbewijs is niet te koop via internet of telefoon.

Extra informatie

Singaporees rijbewijs aanvragen

Indien u woonachtig bent in Singapore en een auto of motorrijwiel wilt besturen, bent u verplicht om over een Singaporees rijbewijs te beschikken. Het is verstandig dit rijbewijs zo snel mogelijk aan te vragen om moeilijkheden met de lokale politie te voorkomen. Dit dient binnen één jaar na aankomst in Singapore te gebeuren.

Vervolgens moet u een 'Basic Theory Test' afleggen, welke met meerkeuzevragen in het Engels wordt afgenomen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Traffic Police Department (Engels).

Echtheidsverklaring

De ambassade heeft geen rol bij het aanvragen en verstrekken van rijbewijzen, behalve de eventuele afgifte van een bewijs van verblijfplaats. U kunt zich rechtstreeks tot de RDW richten voor het aanvragen van een echtheidsverklaring. Hierop staan de gegevens vermeld waarmee men in het Centraal Rijbewijzenregister geregistreerd staat. Deze echtheidsverklaring wordt in het Nederlands en Engels afgegeven.