Reisadvies Seychellen | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 17-09-2020 | Nog steeds geldig op: 30-09-2020

Als u vanuit dit land terugkomt in Nederland gaat u 10 dagen in thuisquarantaine. Bijgaande kaart wordt geactualiseerd, afhankelijk van de ontwikkelingen. Voor de laatste ontwikkelingen in het land: volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Seychellen
Download 'Kaart bij reisadvies Seychellen' (PDF, 570 kB)

Reischecklist Seychellen

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak de Seychellen favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Reisdocumenten & visa

Reisverzekering

 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld en mobiele telefoon

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar de Seychellen. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.

Gezondheid

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen

 • Neem geen drugs mee naar de Seychellen. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).
Naar boven

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Onveilige gebieden

Er zijn op de Seychellen veiligheidsrisico's die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

Criminaliteit

Er is kleine criminaliteit op de Seychellen. Er komen berovingen en zakkenrollerij voor.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Wees ook overdag op uw hoede en loop bij voorkeur niet alleen over straat;
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt;
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen;
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.

Piraten

Voor de kust van de Seychellen zijn er piraten actief in de Indische Oceaan. Het komt voor dat boten worden gekaapt. Het risico op kaping geldt zowel voor de commerciële vaart als voor particuliere zeiljachten. Informeer u goed voordat u het water op gaat. Zorg dat u in het zicht van de kust blijft als u vaart. Een website met meer informatie over risico’s op kaping is: Maritime Security Centre Horn of Africa.

Naar boven

Verkeersveiligheid

Op de Seychellen wordt aan de linkerkant van de weg gereden. Houd hier rekening mee.

Vanaf 1 augustus 2020 is het luchtruim van de Seychellen weer open voor internationale vluchten.

De overheid heeft een lijst gepubliceerd van landen waarvan de reizigers welkom zijn en die als veilig worden beschouwd. Nederland staat vooralsnog niet op die lijst.

Zie verder Voorwaarden binnenkomst Seychellen

1. De lijst van goedgekeurde landen wordt gepubliceerd op de websites van de ministeries van Toerisme en Gezondheid en regelmatig aangepast op basis van de ontwikkelingen van het coronavirus in de verschillende landen.

2. Alle passagiers dienen het bewijs van een negatieve COVID-19 PCR test te overleggen aan visitor@health.gov.sc. (Public Health Authority).

2. Een formulier is beschikbaar op de websites van de ministeries van Toerisme en van Gezondheid.

De test mag niet ouder zijn dan 3 dagen voor vertrek van het vliegtuig naar de Seychellen.

3. Op het moment van inchecken voor de vlucht naar de Seychellen dienen passagiers het bewijs van de negatieve test te overleggen. Luchtvaartmaatschappijen accepteren geen passagiers die zonder het resultaat van de test willen reizen.

4. Alle inkomende reizigers en crew moeten een volledige exit screening hebben doorlopen.

5. Bij aankomst in de Seychellen wordt er een entry screening gedaan die start met het invullen van een gezondheidsverklaring, een check van symptomen en het meten van de lichaamstemperatuur. Passagiers kunnen gevraagd worden extra tests te doen.  

6. Alle passagiers dienen een bewijs van geboekte accommodatie in een goedgekeurd etablissement te kunnen overleggen voor de gehele periode van verblijf en bij aankomst aan Immigratie de vouchers te laten zien. De lijst van goedgekeurde etablissementen en ander advies is te vinden op de website van Seychelles Tourism.

Zie List of Certified Tourism Accomodation Establishments

Naar boven

Coronavirus

Coronavirus (COVID-19)

Vanaf 1 augustus 2020 is het luchtruim van de Seychellen weer open voor internationale vluchten.

De overheid heeft een lijst gepubliceerd van landen waarvan de reizigers welkom zijn en die als veilig worden beschouwd. Nederland staat vooralsnog niet op die lijst.

Zie verder Voorwaarden binnenkomst Seychellen

1. Alle passagiers dienen het bewijs van een negatieve COVID-19 PCR test te overleggen aan visitor@health.gov.sc. (Public Health Authority).

Een formulier is beschikbaar op de websites van de ministeries van Toerisme en van Gezondheid.

De test mag niet ouder zijn dan 3 dagen voor vertrek van het vliegtuig naar de Seychellen.

2. Op het moment van inchecken voor de vlucht naar de Seychellen dienen passagiers het bewijs van de negatieve test te overleggen. Luchtvaartmaatschappijen accepteren geen passagiers die zonder het resultaat van de test willen reizen.

3. Alle inkomende reizigers en crew moeten een volledige exit screening hebben doorlopen.

4. Bij aankomst in de Seychellen wordt er een entry screening gedaan die start met het invullen van een gezondheidsverklaring, een check van symptomen en het meten van de lichaamstemperatuur. Passagiers kunnen gevraagd worden extra tests te doen. 

5. Alle passagiers dienen een bewijs van geboekte accommodatie in een goedgekeurd etablissement te kunnen overleggen voor de gehele periode van verblijf en bij aankomst aan Immigratie de vouchers te laten zien. De lijst van goedgekeurde etablissementen en ander advies is te vinden op de website van Seychelles Tourism.

Zie List of Certified Tourism Accomodation Establishments

6. Vanaf augustus 2020 mogen bezoekers gedurende de eerste 7 dagen in niet meer dan 2 verschillende accommodaties verblijven.

7. Om de veiligheid van medewerkers en bezoekers in de toeristenaccomodaties te waarborgen, worden dagelijks ziekteverschijnselen gemonitord door een Health and Safety Officer of een aangewezen persoon.

8. Alle toeristenaccomodaties hebben maatregelen getroffen op het gebied van veiligheid en hygiene en het respecteren van fysieke afstand. Bezoekers dienen de richtlijnen van management en staf te volgen. Het dragen van mondkapjes wordt ten sterkste aangeraden,

9. Iedere ziekte moet direct aan het management worden gemeld.

Tot slot:

Na aankomst uit landen die niet op de lijst staan geldt er een quarantaineperiode van 14 dagen voor de Seychellois en inwoners van de Seychellen.

Thuisquarantaine bij aankomst in Nederland

Als u vanuit de Seychellen terugkomt in Nederland krijgt u het dringende advies om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Bijgaande kaart wordt geactualiseerd, afhankelijk van de ontwikkelingen. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen. De actuele situatie in de Seychellen kunt u vinden op de website van het Ministerie van Gezondheid.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op de Sechellen te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Naar boven

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op de Sechellen en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 999.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of op Twitter via @24/7BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Honorair consulaat in de Seychellen

Kijk voor informatie over het Honorair Consulaat in Mahé

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Naar boven