Visum lang verblijf (mvv) voor inwoners van Senegal

Wilt u langer dan 90 dagen in Nederland blijven? Dan heeft u mogelijk een verblijfsvergunning nodig. In veel gevallen moet u ook een visum voor lang verblijf aanvragen voordat u naar Nederland reist. Dit visum heet ook wel een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv).

Als u in Senegal woont, kunt u dit visum aanvragen bij de Nederlandse ambassade in Dakar.

U kunt door het coronavirus niet naar Nederland reizen. Behalve als er een uitzondering voor u geldt. Bekijk de lijst met uitzonderingen op het Europese inreisverbod op Rijksoverheid.nl.

Heb ik een mvv en/of verblijfsvergunning nodig?

Controleer of u een mvv en/of een verblijfsvergunning nodig heeft. Dat ligt onder andere aan uw nationaliteit en uw verblijfsdoel.

Een verblijfsvergunning en mvv aanvragen

U kunt een verblijfsvergunning en mvv op 2 manieren aanvragen:

  • via een referent in Nederland (bijvoorbeeld een werkgever, familielid of onderwijsinstelling);
  • zelf bij een Nederlandse ambassade of consulaat.

Heeft u een referent in Nederland, dan is vrijwel altijd nodig dat uw referent de aanvraag in Nederland indient bij de IND.

Controleer ook of u eerst het basisexamen inburgering moet doen.

Wat is uw situatie?

Klik op + om een keuze te maken

Visum lang verblijf (mvv) aanvragen in dit land of gebied

Aanvraagprocedure lang verblijf visa (mvv) bij de Nederlandse ambassade in Senegal

Heeft u de nationaliteit van Senegal, Gambia, Guinee, Guinee-Bissau, Kaapverdië of Mauritanië? Dan kunt u uw mvv-aanvraag indienen bij de Nederlandse ambassade in Dakar. Maak een afspraak via het online afsprakensysteem om uw aanvraag in persoon in te dienen bij de ambassade.

Ook als u de goedkeuring van de Nederlandse Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND) al ontvangen heeft, moet u een afspraak maken om uw mvv-aanvraag in persoon in te dienen bij de ambassade. U dient in persoon te verschijnen vanwege het afnemen van vingerafdrukken/identificatie ongeacht de leeftijd van de aanvrager.

Woont u in Gambia, Guinee, Guinee-Bissau, Kaapverdië of Mauritanië? Dan krijgt u na uw aanvraag een brief van de ambassade waarmee u terug kunt reizen naar uw woonland.

Verwerkingstijd van mvv-aanvragen

In tegenstelling tot wat er eerder op deze pagina staat over de verwerkingstijd, geldt voor Senegal: houdt u rekening met een verwerkingstijd van 15 werkdagen vanaf het moment van uw aanvraag. Als uw paspoort (op uw verzoek) met DHL opgestuurd wordt, kunnen hier nog wat dagen bij komen.

Opsturen van uw paspoort met daarin uw mvv

Het is mogelijk om uw paspoort daarin uw mvv op te laten sturen via DHL. Als u dit wilt, kunt u dit aangeven op het moment van uw aanvraag. De extra kosten zijn CFA 13.000,--, contant te betalen op het moment van uw aanvraag.

Binnen Senegal kan uw paspoort opgestuurd worden naar uw huisadres (onder de voorwaarde dat DHL op uw huisadres bezorgt).

Woont u in Gambia, Guinee, Guinee-Bissau, Kaapverdië of Mauritanië? Dan wordt uw paspoort opgestuurd naar het honoraire consulaat van het land waar u woont. Zodra uw paspoort daar gearriveerd is, neemt iemand van het honoraire consulaat contact met u op om een afspraak te maken wanneer u het kunt ophalen.

Vragen?

Heeft u na het lezen van de informatie op deze pagina vragen? Stuur ons dan een e-mail via het contactformulier.