Welkomstwoord Ambassadeur Reintjes

Van harte welkom op de website van de Nederlandse ambassade in Saoedi-Arabië! Deze site geeft u informatie over de werkzaamheden van de ambassade en de bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Saoedi-Arabië. De diplomatieke banden tussen de twee landen kennen een lange geschiedenis. 

Zo werd in 1872 het eerste consulaat in Jeddah geopend. De ambassade bevindt zich tegenwoordig in de hoofdstad Riyadh, en zet zich in voor verdieping van de bilaterale betrekkingen en bevordering van handel en investeringen tussen beide landen. De Saoedische economie biedt veel kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven.  Om u te ondersteunen deze kansen te benutten staat u een ambassade ter beschikking die kennis en dienstverlening hoog in het vaandel heeft staan. Aarzelt u niet om bij ons aan te kloppen voor raad en daad.

Niet alleen het zakenleven staat centraal. Behartiging van de Nederlandse belangen in Saoedi-Arabië staat voor ons vanzelfsprekend voorop, op welk terrein dan ook. Daartoe onderhouden wij contacten met diverse instanties, variërend van lokale ondernemers tot het hoogste niveau van de regering. U kunt ook bij ons terecht indien u consulaire bijstand nodig heeft.

Ik dank u voor uw bezoek aan onze website. Mocht u vragen hebben, aarzel dan niet om ons per telefoon (+966 11 44 22 300) of email (RIY@minbuza.nl) te benaderen.