DigiD aanvragen in Saint Lucia

Als Nederlander in Saint Lucia kunt u online een DigiD aanvragen. U moet uw activeringscode daarna nog wel persoonlijk ophalen. Dit kan op een beperkt aantal ambassades. Als AOW’er in Saint Lucia kunt u uw DigiD direct via de SVB aanvragen.

Uw DigiD vanuit het buitenland online aanvragen doet u op digid.nl. Daar leest u stap voor stap hoe u uw DigiD aanvraagt.

Activeringscode ophalen bij DigiD-balie in Nederland

Uw activeringscode ontvangt u pas nadat u zich persoonlijk bij een van de DigiD-balies meldt. Op digid.nl vindt u de lijst met DigiD-balies in Nederland.

Activeringscode ophalen bij buitenlandse DigiD-balie

Wanneer u uw activeringscode liever in het buitenland wilt ophalen, kunt u dat doen door een afspraak te maken op de volgende ambassades of consulaten:

U kunt uw DigiD-activeringscode ook ophalen bij de Nederlandse Vertegenwoordiging in Oranjestad (Aruba), Willemstad (Curaçao) of Philipsburg (Sint Maarten).

Alle informatie over de voorwaarden, het aanvragen en activeren van DigiD voor Nederlanders in het buitenland leest u in de DigiD factsheet.

AOW’er in het buitenland

Woont u in het buitenland en ontvangt u een AOW-pensioen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB)? Dan geldt een uitzondering en mag u uw DigiD bij de SVB aanvragen. U hoeft dan niet speciaal naar een DigiD-balie om een activeringscode op te halen, maar regelt alles online.

DigiD verplicht?

DigiD staat voor Digitale Identiteit. Uw DigiD gebruikt u om u te legitimeren op internet. Zo weten organisaties dat ze ook echt met u te maken hebben. U bent niet verplicht een DigiD te gebruiken, maar inmiddels werken veel overheidsorganisaties met DigiD. Bijvoorbeeld de Belastingdienst, de SVB en het UWV. Met uw DigiD kunt u gebruikmaken van hun online dienstverlening. Meer informatie over DigiD leest u op rijksoverheid.nl.