U gaat exporteren naar Rusland

Wilt u uw product exporteren naar Rusland? U moet rekening houden met de economische sancties tegen Rusland.

Beginnen met exporteren

De Nederlandse overheid kan u helpen met de eerste stappen op een buitenlandse markt. Veel informatie vindt u op Ondernemersplein.nl  en via de app NL exporteert. De Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staan klaar om uw vragen te beantwoorden en geven advies.

Informatie per land

Bij RVO vindt u informatie per land die u nodig heeft, bijvoorbeeld over de lokale invoertarieven en -procedures. Kies daarvoor uw land in het landenoverzicht  en klik vervolgens op exportregels.

Kies het juiste exportdocument

Als u gaat exporteren, krijgt u met veel documenten te maken. Voor exporteren binnen de Europese Unie en buiten de Europese Unie heeft u verschillende documenten nodig. Sommige documenten laat u bij de Douane zien als u goederen de grens over brengt. De Kamer van Koophandel heeft voor u de benodigde documenten.

Exporteren naar dit land of gebied

Douaneprocedures verlopen in Rusland moeizaam en de afhandelingstermijnen zijn veelal lang. Laat u begeleiden en adviseren door een in Rusland erkende douane-agent, want deze beschikken over de juiste autorisaties en licenties.

Voor informatie over douaneafhandeling met Nederland neemt u contact op met de douane-telefoon:                                                                                                   

Vanuit Nederland: 0800 - 0143 (gratis)
Vanuit het buitenland: +31 45 574 30 31

Voor vragen kunt u contact opnemen met de douane-attaché.