U gaat exporteren naar Roemenië

Wilt u uw product exporteren naar Roemenië? U krijgt bijvoorbeeld te maken met exportdocumenten.

Beginnen met exporteren

De Nederlandse overheid kan u helpen met de eerste stappen op een buitenlandse markt. Veel informatie vindt u op Ondernemersplein.nl  en via de app NL exporteert. De Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staan klaar om uw vragen te beantwoorden en geven advies.

Informatie per land

Bij RVO vindt u informatie per land die u nodig heeft, bijvoorbeeld over de lokale invoertarieven en -procedures. Kies daarvoor uw land in het landenoverzicht  en klik vervolgens op exportregels.

Kies het juiste exportdocument

Als u gaat exporteren, krijgt u met veel documenten te maken. Voor exporteren binnen de Europese Unie en buiten de Europese Unie heeft u verschillende documenten nodig. Sommige documenten laat u bij de Douane zien als u goederen de grens over brengt. De Kamer van Koophandel heeft voor u de benodigde documenten.

Exporteren naar dit land of gebied

Roemenië is lid van de Europese Unie. Dit betekent dat Nederlandse producten gemakkelijk toegang hebben tot de nationale markt.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de economische afdeling van de ambassade. U kunt bellen naar +40212086047 of e-mailen naar bkr-ea@minbuza.nl.

Wilt u producten uit landbouw, tuinbouw of visserij exporteren naar Roemenië? Neem contact op met de landbouw afdeling van de ambassade. U kunt bellen naar +40212086051 of e-mailen naar

bkr-lnv@minbuza.nl.