Zakendoen in Roemenië

Roemenië is een interessante markt. Het heeft een veelbelovende land- en tuinbouwsector, waar het land actief op inzet. In veel sectoren is ruimte voor ontwikkeling, waaronder gezondheidszorg en afvalbeheer. Tegelijkertijd groeit de economie van Roemenië dankzij particuliere consumptie en export. Het Nederlandse ambassadenetwerk in Roemenië helpt u zakendoen in deze markt.

Nieuws en evenementen

Bent u op zoek naar actuele informatie en ontwikkelingen over zakendoen in Roemenië? Op deze websites ziet u of er op dit moment nieuws of evenementen met betrekking tot Roemenië zijn. (Let op: als er geen evenementen gepland staan is het overzicht leeg.)

Zakelijke kansen in Roemenië

De Roemeense economie kent een aantal sectoren die aan modernisatie toe zijn. Dit creëert kansen in bijvoorbeeld de gezondheidszorg en afvalbeheer. Ook de landbouwsector, waarin van oudsher veel Roemenen werken, begint te vernieuwen met behulp van EU-fondsen.

Andere sectoren met goede groeikansen zijn energie, transport, IT en de bouw. Benieuwd welke kansen er nog meer liggen voor Nederlandse bedrijven? Bekijk de zakelijke kansen in Roemenië op RVO.nl.

Actuele handelscijfers

Benieuwd hoeveel handel er is tussen Nederland en Roemenië? Bekijk de actuele handelscijfers op RVO.nl. Met deze informatie ontdekt u bijvoorbeeld welke goederen Nederland het meeste naar Roemenië exporteert. Maar ook hoeveel andere landen naar Roemenië exporteren. Of hoeveel Nederlandse bedrijven in Roemenië investeren. Zo krijgt u een beter beeld van de handel met dit land.