Hoeveel AOW krijg ik buiten Nederland?

De hoogte van de AOW die u buiten Nederland krijgt is afhankelijk van uw situatie. Bijvoorbeeld van hoelang u in Nederland heeft gewoond en gewerkt. Als u niet altijd in Nederland heeft gewoond of gewerkt, dan heeft u meestal niet de volledige AOW opgebouwd.

Wat heeft invloed op de hoogte van uw AOW

  • Hoeveel AOW u heeft opgebouwd
  • Het land waar u woont
  • Uw woonsituatie: woont u alleen of samen?
  • Of u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft
  • Of u een bijdrage voor de zorgkosten moet betalen
  • Of u vrijwillig verzekerd bent geweest voor de AOW

Verandert er iets in uw situatie? Geef deze verandering door aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

AOW-bedragen

Op de website van de SVB vindt u de maximale AOW-bedragen. Deze bedragen worden ieder halfjaar aangepast en gelden als u de volledige AOW heeft opgebouwd.

Bijdrage voor de zorgkosten

Het CAK beslist of u een bijdrage voor de zorgkosten moet betalen. De SVB haalt dan een ‘bijdrage Zvw buitenland’ van uw AOW af.

Meer informatie over de bijdrage zorgkosten

Uw persoonlijke situatie bekijken

Mijnpensioenoverzicht.nl

Op mijnpensioenoverzicht.nl ziet u hoeveel AOW en pensioen u heeft opgebouwd. U kunt inloggen met uw DigiD of een Europees erkend inlogmiddel.

Mijn SVB

Ook op de website van de SVB kunt u zien hoeveel AOW u heeft opgebouwd. Daarvoor logt u in op Mijn SVB met uw DigiD of een Europees erkend inlogmiddel. In Mijn SVB ziet u alleen wat u heeft opgebouwd bij de SVB. U ziet niet wat u heeft opgebouwd bij andere pensioenfondsen.

Buitenlands pensioen

Als u buiten Nederland heeft gewerkt, heeft u daar waarschijnlijk ook pensioen opgebouwd. Deze bedragen staan niet in Mijn Pensioenoverzicht en Mijn SVB.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons