Honorair Consul in Port Moresby (Papoea-Nieuw-Guinea)

Contactgegevens

Consul
Stan Joyce (Honorair Consul)
Telefoon
Via Australië: +61 (0061) 2 83056800
Noodgevallen
buiten kantooruren
+ 61 2 83056800
Openingstijden

niet van toepassing.

Dienstverlening door de honorair consul

De honorair consul kan u terzijde staan in consulaire noodgevallen. Daarnaast houdt de honorair consul zich bezig met handelsbevordering. Voor meer informatie over handelsbevordering of een zakenpartnerscan e-mail.

Voor visa- en paspoortaanvragen en consulaire verklaringen kunt u op afspraak terecht bij het consulaat-generaal in Sydney. Voor algemene consulaire vragen kunt u het contactformulier invullen.

In een consulaire noodsituatie kan een honorair consul u onder bepaalde voorwaarden terzijde staan. Hiervan kan bijvoorbeeld sprake zijn bij een verloren of gestolen paspoort of bij een ernstig ongeval, ziekenhuisopnames, overlijden, vermissingen, rampen en andere calamiteiten. Dit wordt van geval tot geval bekeken in overleg met het consulaat-generaal in Sydney.

Honorair consuls zijn in Australië te bereiken via het nummer 02 93876644 / +61293876644. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Verloren of gestolen paspoort:

Is uw paspoort of ID-kaart kwijt of gestolen? Dan moet u zo snel mogelijk contact opnemen met de ambassade of het consulaat bij u in de regio. Zij kunnen u helpen bij de aanvraag van een document dat uw paspoort of ID-kaart (tijdelijk) kan vervangen.

Uw verzoek om een ‘laissez-passer’ wordt daar direct in behandeling genomen. De honorair consul zal contact met u opnemen en indien u voor dit nood-reisdocument in aanmerking komt, u het laissez-passer overhandigen. Een noodpaspoort of laissez-passer aanvragen duurt gemiddeld 2 tot 3 werkdagen.  U wordt aangeraden om bij uw luchtvaartmaatschappij te informeren of u aan boord mag met een Nederlandse laissez-passer.

Ook is het mogelijk om een nieuw paspoort aan te vragen. U kunt dat doen bij het consulaat-generaal in Sydney via een spoedprocedure. Dit duurt wel langer: 8 tot 10 dagen en u moet de aanvraag in persoon doen. U krijgt dan wel een nieuw paspoort dat, voor volwassenen, opnieuw 10 jaar geldig is.

Daar waar de honorair consuls op consulair gebied alleen nog ‘laissez-passers’ verstrekken, kunt u voor de meeste burgerzaken terecht bij de ambassade in Canberra of het Consulaat-Generaal in Sydney. Maar vaak biedt een ‘justice of the peace’ of ‘notary public’ bij u in de buurt ook de gevraagde service.

Kaart

Port Moresby

Honorair consulaat

Tijdsverschil met Nederland

+ 8 uur (zomertijd) / + 9 uur (wintertijd)