U gaat exporteren naar Oekraïne

Wilt u uw product exporteren naar Oekraïne? U krijgt bijvoorbeeld te maken met exportdocumenten.

Beginnen met exporteren

De Nederlandse overheid kan u helpen met de eerste stappen op een buitenlandse markt. Veel informatie vindt u op Ondernemersplein.nl  en via de app NL exporteert. De Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staan klaar om uw vragen te beantwoorden en geven advies.

Informatie per land

Bij RVO vindt u informatie per land die u nodig heeft, bijvoorbeeld over de lokale invoertarieven en -procedures. Kies daarvoor uw land in het landenoverzicht  en klik vervolgens op exportregels.

Kies het juiste exportdocument

Als u gaat exporteren, krijgt u met veel documenten te maken. Voor exporteren binnen de Europese Unie en buiten de Europese Unie heeft u verschillende documenten nodig. Sommige documenten laat u bij de Douane zien als u goederen de grens over brengt. De Kamer van Koophandel heeft voor u de benodigde documenten.

Exporteren naar dit land of gebied

Op de website van de Oekraïense Belastingdienst vindt u de regels en tarieven van Oekraïne. Houdt u rekening met de certificeringsregels als u zakendoet met Oekraïne. Verder vindt u hier een lijst van douanebemiddelaars. Het is niet langer verplicht om via een bemiddelaar te werken, maar zij kunnen u helpen bij de voorbereiding van de juiste certificering.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met het Economische Team of het Agriculture Team. De contactgegevens vindt u hier.