Bij wie kunt u als ondernemer terecht in Oekraïne?

In Oekraïne staat het ambassadenetwerk klaar voor u als ondernemer.

In het buitenland: ambassades, consulaten en handelskantoren

Het ambassadenetwerk bestaat uit:

  • ambassades in hoofdsteden
  • consulaten in economisch belangrijke steden
  • handelskantoren, de zogeheten Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) in overige regio’s die kansen bieden voor Nederlandse bedrijven.

De medewerkers ter plekke zijn uw ogen en oren over de hele wereld. Zij kennen de lokale markt, signaleren kansen en geven praktische tips. Bovendien kunnen de medewerkers in het buitenland soms deuren openen die anders gesloten blijven. Maak daar gebruik van.

Landbouwraden

Bent u werkzaam in de agrarische sector en zoekt u ondersteuning bij zakendoen in het buitenland? In 74 landen staat het landbouwradennetwerk voor u klaar. De landbouwraden werken vanuit Nederlandse ambassades en consulaten.

Innovatie Attaché Netwerk

Op zoek naar Research & Development contacten in het buitenland? Een netwerk van Innovatie Attachés signaleert kansen en helpt de concurrentiekracht in het buitenland te versterken. De Innovatie Attachés werken ook vanuit ambassades en consulaten.

In Nederland: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Heeft u concrete plannen om zaken te doen in het buitenland? RVO ondersteunt startende en ervaren ondernemers met hun exportplannen. Met informatie en advies over wat voor u interessante stappen, markten en ondersteuningsmogelijkheden zijn en hoe u deze benut. RVO werkt nauw samen met de ambassades in het buitenland. Via RVO heeft u daarmee ook toegang tot het wereldwijde ambassadenetwerk.

Kamer van Koophandel (KvK)

Oriënteert u zich nog op internationaal ondernemen? De KvK  helpt  u graag op weg met (digitale) informatie over internationaal zakendoen. De KvK is bovendien uw loket voor vragen over exportdocumenten.

Bij wie kunt u als ondernemer terecht in dit land of gebied?

In Oekraïne vindt u naast de ambassade in Kiev ook een consulaat in Lviv. Om naar de contactpagina van de ambassade en het consulaat te gaan, klik hier.

De ambassade in Kiev heeft een economische afdeling met een apart team voor landbouwzaken.

De medewerkers op de economische afdeling op de ambassade in Kiev staan klaar voor ondernemers die geïnteresseerd zijn in de Oekraïense markt. We informeren Nederlandse bedrijven over de markt, het handelsklimaat, regels en reglementen, specifieke handelsmogelijkheden, openbare aanbestedingen, en we helpen hen bij specifieke problemen.

De ambassade biedt de volgende diensten aan:

  • informatie verstrekken over zakendoen in Oekraïne;
  • contacten faciliteren met lokale bedrijven, financiële instanties en overheidsorganisaties;
  • contactdetails verstrekken van potentiële zakenpartners;
  • de organisatie assisteren bij handelsmissies en promotionele activiteiten, zoals handelsfairs.

De economische afdeling focust momenteel op de watersector, ICT, transport en logistiek en natuurlijk landbouw. De ambassade werkt aan een groot project voor de ontwikkeling van de rivier de Dnipro. Hier vindt u meer informatie in het Engels over het Dnipro Development Initiative.

Het landbouwteam functioneert als een liaison tussen de Nederlandse landbouw- en voedselindustrie, de visserij en milieupartijen, en de Oekraïense tegenhangers. Het team stimuleert samenwerking in de landbouwsector op het gebied van educatie en onderzoeksinstanties tussen Nederland en Oekraïne.

Meer informatie over landbouw in Nederland en de samenwerking met Oekraïne is te vinden op de volgende websites:

http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ez
http://oekraine.agroberichtenbuitenland.nl/

Voor vragen of opmerkingen kunt u ook direct contact opnemen met het Economische Team of het Agriculture Team. De contactgegevens vindt u hier.