Reisadvies Caribisch deel van het Koninkrijk

Het reisadvies voor Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Saba en Sint Eustatius.

Reisadvies Aruba

Laatste update: 2 september 2020, 11:00 uur. | Nog steeds geldig.

Omdat het aantal besmettingen met Corona (Covid-19) op Aruba snel stijgt worden niet-noodzakelijke reizen naar Aruba afgeraden. Als u vanuit Aruba terugkomt in Nederland, gaat u 10 dagen in thuisquarantaine. Door thuis te blijven, draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees hier wat de regels zijn voor thuisquarantaine.

Reizen naar het Verenigd Koninkrijk
Reist u vanuit Aruba naar het Verenigd Koninkrijk? Dan bent u vanaf 15 augustus verplicht om na aankomst in het Verenigd Koninkrijk twee weken in quarantaine te gaan.

Lees meer in het reisadvies Verenigd Koninkrijk.

Gezondheidsverklaring
Als u om noodzakelijke redenen naar Aruba afreist, moet u voorafgaand aan de reis een gezondheidsverklaring uploaden via www.edcardaruba.aw waar ook informatie te vinden is over de voorwaarden voor inreizen (informatie in het Engels). U bent ook verplicht een COVID-19 reisverzekering (informatie in het Engels) af te sluiten via genoemde website.

Houd actuele informatie van de lokale overheid in de gaten. Neem contact op met uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij.

Reisadvies_Curaçao_01-07-2020

Reisadvies Curaçao

Laatste update: 2 september 2020, 11:00 uur. | Nog steeds geldig.

Per 1 juli 2020 is reizen vanuit Nederland naar Curaçao mogelijk. Reizigers dienen voorafgaand aan de reis een “Public Health Passenger Locator Card” en immigratiekaart in te vullen via www.gobiernu.cw . Ook dient een negatief resultaat van een COVID-19 PCR-test van uiterlijk 72 uur voor vertrek ingediend te worden bij aankomst. Reizigers kunnen inreizen indien zij niet in de 14 dagen voorafgaand aan de reis in een gebied met wijdverspreide transmissie van het COVID-19 virus zijn geweest. Reizigers zijn verplicht een reisverzekering te hebben afgesloten.

Houd actuele informatie van de lokale autoriteiten in de gaten.

Als u vanuit Curaçao terugkomt in Nederland hoeft u niet in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit Curaçao voor Nederland.

Reisadvies Sint Maarten

Laatste update: 1 oktober 2020, 17:00 uur. | Nog steeds geldig.

Niet-noodzakelijke reizen naar Sint Maarten worden afgeraden vanwege de sterke stijging van het aantal COVID-19 besmettingen en het daarmee gepaard gaande risico.

Indien u om noodzakelijke redenen afreist naar Sint Maarten, dient u voorafgaand aan de reis een gezondheidsverklaring in te vullen via de website https://stmaartenentry.com/. Ook dient een negatief resultaat van een COVID-19 PCR-test van uiterlijk 120 uur voor vertrek ingediend te worden bij aankomst. Reizigers zijn verplicht een reisverzekering te hebben afgesloten.

Bij terugkeer in Nederland gaat u 10 dagen in thuisquarantaine. Door thuis te blijven, draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees hier wat de regels zijn voor thuisquarantaine.

Houd actuele informatie van de lokale autoriteiten in de gaten via de website https://stmaartenupdates.com/.

Reisadvies Bonaire

Laatste update: 2 oktober 2020, 14:00 uur. | Nog steeds geldig.

Omdat de zorgcapaciteit in Bonaire beperkt is en het aantal besmettingen toeneemt, worden niet noodzakelijke reizen naar Bonaire afgeraden.

Als u toch naar Bonaire reist, gelden de volgende voorwaarden:

Negatieve coronatest voor reizen naar Bonaire

Reizigers van 13 jaar en ouder uit Europa (Nederland, België, Zwitserland of Duitsland), moeten bij aankomst een negatieve uitslag van een PCR-test laten zien. Deze test moet maximaal 72 uur voor vertrek zijn gedaan. Wie geen negatief testresultaat kan laten zien bij aankomst, moet conform de noodverordening van het Openbaar Lichaam Bonaire direct 14 dagen op eigen kosten in quarantaine op een door de gezaghebber aangewezen locatie.

Verplichte gezondheidsverklaring
Reizigers naar Bonaire zijn verplicht om een online gezondheidsverklaring in te vullen, bij voorkeur 48 uur voor vertrek.  Bij aankomst moet u het formulier (geprint of een digitale kopie op uw telefoon) kunnen tonen aan een medewerker Publieke Gezondheid als daarnaar gevraagd wordt.

Download de gezondheidsverklaring:

Personen die vanuit Aruba, Curaçao, Sint Eustatius, Saba en Sint Maarten naar Bonaire willen komen, moeten toestemming vragen via repat@bonairegov.org. Zij gaan direct na aankomst 14 dagen in quarantaine. Enkel in bijzondere gevallen kan de gezaghebber een uitzondering maken, bijvoorbeeld voor mensen met essentiële beroepen die kort naar Bonaire komen. Die personen moeten zich strikt aan de hygiëne-instructies houden en mogen niet vrij over het eiland bewegen.

Voor alle inwoners en bezoekers geldt:

  • Houdt u aan de  sociale afstand, de hygiënemaatregelen en vermijd drukte
  • Iedereen die zich niet goed voelt en symptomen heeft van COVID-19, moet in zijn accommodatie blijven en bellen met de afdeling Publieke Gezondheid op nummer 0800-0800. Deze afdeling bepaalt of een test nodig is. Totdat de testuitslag bekend is, moet u op uw kamer blijven.
  • Toeristen van buiten Caribisch Nederland hebben een geldige verzekering nodig, zodat zij gedekt zijn tegen extra medische kosten op Bonaire.

Bij terugkeer in Nederland gaat u 10 dagen in thuisquarantaine. Door thuis te blijven, draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees de regels voor thuisquarantaine op Rijksoverheid.nl.

Kijk voor meer informatie over actuele lokale maatregelen de crisiswebsite en/of de facebook pagina van het Openbaar Lichaam Bonaire.

Reisadvies Saba

Laatste update: 15 september 2020, 12:25 uur. | Nog steeds geldig.

Voor reizen naar Saba is altijd toestemming nodig via info@sabagov.nl en is alleen mogelijk voor mensen die op medische uitzending zijn, mensen met essentiële beroepen, ingezetenen van Saba en terugkerende studenten (na beëindiging van het schooljaar).

Reizigers vanuit Europa, Canada, Bonaire, Curaçao en Sint Eustatius moeten gedurende 14 dagen na aankomst op Saba in (thuis)quarantaine. Reizigers vanuit hoge risicolanden zoals USA, Dominicaanse Republiek, Sint Maarten en Aruba gaan in centrale quarantaine en moeten ook getest zijn voor aankomst.

Kijk voor meer informatie over actuele lokale maatregelen: www.sabagovernment.com of www.facebook.com/PublicEntitySaba.

Als u vanuit Saba terugkomt in Nederland hoeft u niet in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit Saba voor Nederland.

Sint Eustatius

Laatste update: 29 september 2020, 16:00 uur. | Nog steeds geldig.

Reizen naar Sint Eustatius vanuit Europa, VK, Amerika, Sint Maarten, Curaçao, Bonaire en Aruba is alleen mogelijk voor mensen die op medische uitzending zijn, mensen met essentiële beroepen, ingezetenen van Sint Eustatius of studenten (na beëindiging van het schooljaar). Zij moeten na aankomst op Sint Eustatius 14 dagen in quarantaine. Daarnaast geldt voor de meeste (ei)landen van vertrek een verplichte (negatieve) PCR-test voor vertrek en op de 12e dag van de quarantaine.

Iedereen vanuit een medium of hoog risicoland moet van tevoren toegang aanvragen via info.covid19@statiagov.com. Ook dient iedereen van tevoren een vragenlijst in te sturen.

Reizigers uit Saba, Antigua, Sint Kits en Nevis, Montserrat, St. Vincent, Anguilla hoeven niet in quarantaine mits zij 14 dagen voor vertrek niet op andere (ei)landen zijn geweest. Zij moeten wel de vragenlijst insturen.

Kijk voor meer informatie over actuele lokale maatregelen op de website www.statiagovernment.com/covid19

Als u vanuit Sint Eustatius terugkomt in Nederland hoeft u niet in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit Sint Eustatius voor Nederland.