Financiering internationaal ondernemen

Wilt u ondernemen in een nieuwe buitenlandse markt? Vind financiering die past bij uw ambities. De overheid ondersteunt u hierbij.

Financiering

Heeft u financiering nodig voor uw bedrijf, zodat u (ook) over de grens uw vleugels uit kunt slaan? De overheid helpt bedrijven op weg met verschillende financieringsmogelijkheden. Voor elke bedrijfsfase bieden verschillende ministeries ondersteuning met financieringsregelingen die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) uitvoert. Vragen of advies? Neem contact op met een adviseur van RVO.

Verzekeren

Als exporteur kunt u zich verzekeren tegen het risico dat een buitenlandse klant niet betaalt. Maar soms bieden verzekeraars en banken geen dekking. Bijvoorbeeld bij grote transacties, lange betalingstermijnen of vanwege de situatie in een land. De overheid steunt ondernemers in die gevallen via Atradius Dutch State Business.

Opkomende markten of ontwikkelingslanden

Investeert u in een opkomende markt of ontwikkelingsland en heeft  u hulp nodig bij de financiering? U kunt misschien gebruikmaken van het Dutch Good Growth Fund (DGGF).