Pasfoto voor paspoort of ID-kaart in Nieuw-Zeeland

Woont u in Nieuw-Zeeland? U kunt een paspoort of ID-kaart aanvragen bij de ambassade in Wellington. U heeft dan onder meer een pasfoto nodig die aan de eisen voldoet.

Eisen aan pasfoto voor paspoort of ID-kaart

De pasfoto in een paspoort of identiteitskaart moet voldoen aan een aantal eisen. Er gelden eisen voor: maatvoering, fotokwaliteit, achtergrond, weergave, houding, uitdrukking, bril, belichting en positionering.

U vindt de eisen aan pasfoto’s op rijksoverheid.nl.

Pasfoto laten maken

Pasfoto’s voor een buitenlands paspoort zijn vaak anders dan de Nederlandse. Geef een buitenlandse fotograaf daarom altijd door aan welke eisen de pasfoto moet voldoen. Vertel ook dat de foto’s voor de Nederlandse ambassade of consulaat zijn. Anders wordt de foto mogelijk niet geaccepteerd voor de aanvraag van het paspoort of de ID-kaart. De fotografen in de buurt van de ambassade of het consulaat die bekend zijn met de Nederlandse eisen, staan hieronder vermeld.

Online pasfoto's

Via deze site kunt u online een pasfoto maken die voldoet aan de Nederlandse eisen:

Pasfoto.nu
Website: Pasfoto.nu

In Nieuw-Zeeland zijn deze fotografen in Wellington bekend met de Nederlandse eisen. Om onnodige extra kosten te voorkomen, adviseren wij u voor uw afspraak bij de ambassade uw paspoortfoto daar te laten maken. Unichem Pharmacy ligt op 3-5 minuten loopafstand van de ambassade.

Unichem Pharmacy
adres: 82 Lambton Quay, Wellington, 6011
telefoonnummer: +64 (0)4 4720293
openingstijden: 7.30 - 18.00 uur

Lambton Square Pharmacy
adres: 180 Lambton Quay, Wellington, 6011
telefoonnummer: +64 (0)4 4726356
openingstijden: 7.30 - 17.30 uur