Kansen voor ondernemers in Mozambique

Wilt u weten welke kansen en trends er zijn in Mozambique? Het ambassadenetwerk houdt de lokale markt in de gaten.

Kansen en ontwikkelingen in het buitenland

De medewerkers van het ambassadenetwerk volgen de economische, innovatieve en maatschappelijke ontwikkelingen. En wijzen u op kansen, trends en behoeften bij lokale partijen en overheden. Bijvoorbeeld voor bepaalde producten of technieken. Ook kansen en ontwikkelingen op het gebied van innoveren en internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen en aanbestedingen houden zij goed in de gaten.

Bovendien houdt het ambassadenetwerk aanbestedingen in het buitenland en van internationale organisaties goed in de gaten.

Een overzicht van kansen vindt u op de portal Internationaal Ondernemen en in de app NL exporteert.

Marktrapporten en sectorrapporten

Het ambassadenetwerk stelt ook markt- en sectorrapporten op. U vindt hier ook rapporten van private partijen zoals banken. Zo bent u op de hoogte van de belangrijkste zakelijke ontwikkelingen in de lokale markt.

Kansen voor ondernemers in dit land of gebied

Mozambique heeft een 2500 kilometer lange kustlijn aan de Indische Oceaan. Het is een land dat nog steeds wacht om ontdekt te worden, met zijn prachtige stranden, tropisch klimaat, kleurrijke steden en gastvrije mensen. Mozambique is ook een land met zakelijke kansen op gebieden zoals energie, landbouw, maritiem, logistiek, water en toerisme. Verder wordt verwacht dat het land de komende jaren een versnelling van de economische groei zal laten zien, waardoor het één van de meest veelbelovende landen in Afrika is waarin Nederlandse bedrijven kunnen investeren.

Download onderaan deze pagina de brochure Doing business in Mozambique. Of neem direct contact op met de Economische afdeling van de Nederlandse ambassade in Maputo: map-ea@minbuza.nl.