Welkom op de website van de Nederlandse Ambassade in Mexico

Op onze website proberen wij u zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de activiteiten van deze ambassade in dit veelzijdig land. Zelf ben ik op 29 augustus 2016 in Mexico-stad aangekomen om als ambassadeur het Koninkrijk der Nederlanden in Mexico en Belize te vertegenwoordigen. Nederland en Mexico onderhouden al sinds 1825 vrijwel onafgebroken diplomatieke betrekkingen. Uiteraard zal ik er alles aan doen om deze betrekkingen nog hechter en veelzijdiger te maken.

De Ambassade gaat verhuizen. Vanaf maandag 14 januari zijn we op de nieuwe locatie. Volcan 150 , verdieping 2, gebouw Qúbica Lomas de Chapultepec Vsecc 11000 Mexico stad

Nederland en Mexico zijn belangrijke handelspartners van elkaar en Nederland is bovendien een grote investeerder in dit land. De Nederlandse Ambassade in Mexico streeft naar het versterken van de handels- en investeringspositie van Nederland in Mexico. Er zijn voor Nederlandse bedrijven zowel vele handels- en investeringsmogelijkheden, als grote kansen voor samenwerking met kennisinstellingen in Mexico. De ambassade richt zich specifiek op de volgende sectoren.

  • Landbouw (agro-food en horticultuur)
  • Creatieve Industrie
  • Energie
  • Infrastructuur en Logistiek
  • Water

Daarnaast zet de ambassade zich in voor politieke samenwerking, mensenrechten en voor activiteiten op het gebied van cultuur.

Op de website vindt u uitgebreide informatie over de staf en over de activiteiten van deze ambassade . Ook vindt u er algemene informatie over het ministerie in Den Haag. Daarnaast verstrekt de ambassade ook informatie via onze facebook en twitter accounts. U bent van harte uitgenodigd om deze media te bezoeken om ons beter te leren kennen en indien nodig uw opmerkingen met ons te delen.
Facebook pagina Embajada de los Países Bajos en México
Twitter: @NLinMexico / @mnleemhuis

Met vriendelijke groet,
Margriet Leemhuis
Ambassadeur