COVID-19 UPDATE: 24 maart 2020 (Mauritius)

Voor alle Nederlanders verblijvende in Tanzania, Mauritius, de Comoren en Madagaskar.

De Nederlandse ambassade in Tanzania blijft zich inzetten om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Graag kom ik daarom weer bij u met een update.

Indien u in Tanzania, Mauritius, de Comoren of Madagaskar verblijft voor een kortere periode, zoals toeristen of studenten, dan raden we u dringend aan te overwegen zo spoedig mogelijk het land te verlaten. Neem daarvoor contact op met uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij om na te gaan welke uitreismogelijkheden er nog zijn en benut de geboden mogelijkheden. Vindt u geen alternatieven en bent u op dit moment gestrand in genoemde landen en kunt u onmogelijk zelf uw terugkeer naar Nederland regelen? Registreer u zich dan via http://www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Werkt dat niet? Belt u dan met +31 247 247 247. Zie voor de meest gestelde vragen over terugkeerhulp: https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/terugkeerhulp. Indien u permanent in Tanzania, Mauritius, de Comoren of Madagaskar verblijft, dient u zelf de inschatting te maken of ter plaatse blijven al dan niet de beste keuze is. Houd er rekening mee dat de mogelijkheid op terugkeer steeds moeilijker wordt en dit op een gegeven moment voor langere tijd wellicht niet mogelijk zal zijn.

Om u verder zo goed mogelijk van dienst te zijn treft u onderstaand enkele tips, relevante websites en contacten aan voor de meest actuele informatie.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

Lianne Houben

Chargée d’Affaires in Dar es Salaam (Tanzania, Comoren, Madagaskar en Mauritius)

COVID 19