DigiD aanvragen in Marokko

Als Nederlander in Marokko kunt u online een DigiD aanvragen. U moet uw activeringscode daarna nog wel persoonlijk ophalen. Dit kan in Marokko bij de Nederlandse ambassade in Rabat.

Als AOW’er in Marokko kunt u uw DigiD direct via de SVB aanvragen.

Uw DigiD vanuit het buitenland online aanvragen doet u op digid.nl. Daar leest u stap voor stap hoe u uw DigiD aanvraagt.

Activeringscode ophalen bij DigiD-balie in Nederland

Uw activeringscode ontvangt u pas nadat u zich persoonlijk bij een van de DigiD-balies meldt. Op digid.nl vindt u de lijst met DigiD-balies in Nederland.

AOW’er in het buitenland

Woont u in het buitenland en ontvangt u een AOW-pensioen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB)? Dan geldt een uitzondering en mag u uw DigiD bij de SVB aanvragen. U hoeft dan niet speciaal naar een DigiD-balie om een activeringscode op te halen, maar regelt alles online.

DigiD verplicht?

DigiD staat voor Digitale Identiteit. Uw DigiD gebruikt u om u te legitimeren op internet. Zo weten organisaties dat ze ook echt met u te maken hebben. U bent niet verplicht een DigiD te gebruiken, maar inmiddels werken veel overheidsorganisaties met DigiD. Bijvoorbeeld de Belastingdienst, de SVB en het UWV. Met uw DigiD kunt u gebruikmaken van hun online dienstverlening. Meer informatie over DigiD leest u op rijksoverheid.nl.

DigiD aanvragen in dit land of gebied

Hoe vraag ik mijn DigiD activeringscode bij de Nederlandse ambassade in Rabat?

Om uw DigiD activeringscode op te halen bij de ambassade in Rabat heeft u geen afspraak nodig. U kunt langs komen van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 11.00 uur.

Bekijk voordat u komt de dagen waarop de ambassade gesloten is.

Neem het volgende mee:

  • uw baliecode (na uw aanvraag ontvangt u deze per sms en per e-mail)
  • uw Nederlandse paspoort of Nederlandse identiteitskaart (waarvan u het documentnummer tijdens de aanvraag heeft ingevuld)
  • uw burgerservicenummer

Nog vragen?

Heeft u nog vragen? Stuur ons een e-mail via het contactformulier.