Stemmen bij het raadgevend referendum als u in Malta woont

Op 1 april 2017 is de Kieswet veranderd. Vanaf nu is het eenvoudiger om u als kiezer in het buitenland te registreren: u hoeft zich nog maar één keer ‘permanent’ te registreren via een webformulier. Dit formulier stuurt u daarna met een kopie van uw paspoort of identiteitsbewijs naar de gemeente Den Haag terug.

Registratie

Registratie kan tot 6 weken voor de eerstvolgende verkiezingen. Op 21 maart 2018 is de eerstvolgende keer dat u als kiezer buiten Nederland kunt stemmen; bij het raadgevende referendum over de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). Om deel te kunnen nemen aan deze verkiezingen, dient u zich dus uiterlijk 7 februari geregistreerd te hebben, met een geldig identiteitsbewijs.

Bent u eenmaal opgenomen in het register dan krijgt u voor elke verkiezing automatisch uw briefstembewijs toegestuurd.

Meer informatie en het webformulier vindt u door op deze link te klikken.

Stemmen

Met uw briefstembewijs kunt u vervolgens stemmen bij het raadgevend referendum. Het briefstembewijs stuurt u samen met het ingevulde stembiljet en een kopie van uw identiteitsdocument op naar de gemeente Den Haag door middel van de bijgeleverde oranje envelop.

U mag uw briefstem ook op de ambassade afgeven. Wij zullen deze dan voor u naar Den Haag versturen. Om er zeker van te zijn dat uw stem op tijd in Nederland aankomt, verzoeken wij u uw stem (briefstembewijs, stembiljet, kopie van uw identiteitsdocument en de oranje envelop) voor woensdag 14 maart bij de ambassade af te leveren.