U gaat exporteren naar Maleisië

Wilt u uw product exporteren naar Maleisië? U krijgt bijvoorbeeld te maken met exportdocumenten.

Beginnen met exporteren

De Nederlandse overheid kan u helpen met de eerste stappen op een buitenlandse markt. Veel informatie vindt u op Ondernemersplein.nl  en via de app NL exporteert. De Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staan klaar om uw vragen te beantwoorden en geven advies.

Informatie per land

Bij RVO vindt u informatie per land die u nodig heeft, bijvoorbeeld over de lokale invoertarieven en -procedures. Kies daarvoor uw land in het landenoverzicht  en klik vervolgens op exportregels.

Kies het juiste exportdocument

Als u gaat exporteren, krijgt u met veel documenten te maken. Voor exporteren binnen de Europese Unie en buiten de Europese Unie heeft u verschillende documenten nodig. Sommige documenten laat u bij de Douane zien als u goederen de grens over brengt. De Kamer van Koophandel heeft voor u de benodigde documenten.

Exporteren naar dit land of gebied

De website van MIDA biedt exporteurs en potentiele investeerders informatie over bijvoorbeeld het opzetten van een bedrijf, belastingen en investeringskansen: www.mida.gov.my.  

Momenteel wordt er een stocktaking exercise afgerond om te onderzoeken wat de kansen zijn om de in 2010 gestarte onderhandelingen tussen de EU Member States en Maleisie omtrent een Free Trade Agreement weer te herstartten.

Meer weten over zakendoen in Maleisië?

Bent u geïnteresseerd in zakendoen in Maleisië? Neem voor meer informatie contact op met de afdeling economische zaken in Kuala Lumpur. Lees meer over zakendoen in Zuidoost-Azië op onze regiopagina (Engelstalig).

Daarnaast heeft de Regional Business Developer in Zuidoost-Azië kennis van de kansen voor handel, investeringen en R&D in Maleisië.