Bij wie kunt u als ondernemer terecht in Maleisië?

In Maleisië staat het ambassadenetwerk klaar voor u als ondernemer.

In het buitenland: ambassades, consulaten en handelskantoren

Het ambassadenetwerk bestaat uit:

  • ambassades in hoofdsteden
  • consulaten in economisch belangrijke steden
  • handelskantoren, de zogeheten Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) in overige regio’s die kansen bieden voor Nederlandse bedrijven.

De medewerkers ter plekke zijn uw ogen en oren over de hele wereld. Zij kennen de lokale markt, signaleren kansen en geven praktische tips. Bovendien kunnen de medewerkers in het buitenland soms deuren openen die anders gesloten blijven. Maak daar gebruik van.

Landbouwraden

Bent u werkzaam in de agrarische sector en zoekt u ondersteuning bij zakendoen in het buitenland? In 74 landen staat het landbouwradennetwerk voor u klaar. De landbouwraden werken vanuit Nederlandse ambassades en consulaten.

Innovatie Attaché Netwerk

Op zoek naar Research & Development contacten in het buitenland? Een netwerk van Innovatie Attachés signaleert kansen en helpt de concurrentiekracht in het buitenland te versterken. De Innovatie Attachés werken ook vanuit ambassades en consulaten.

In Nederland: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Heeft u concrete plannen om zaken te doen in het buitenland? RVO ondersteunt startende en ervaren ondernemers met hun exportplannen. Met informatie en advies over wat voor u interessante stappen, markten en ondersteuningsmogelijkheden zijn en hoe u deze benut. RVO werkt nauw samen met de ambassades in het buitenland. Via RVO heeft u daarmee ook toegang tot het wereldwijde ambassadenetwerk.

Kamer van Koophandel (KvK)

Oriënteert u zich nog op internationaal ondernemen? De KvK  helpt  u graag op weg met (digitale) informatie over internationaal zakendoen. De KvK is bovendien uw loket voor vragen over exportdocumenten.

Bij wie kunt u als ondernemer terecht in dit land of gebied?

Malaysian Dutch Business Council (MDBC)

De MDBC is opgericht in 1996 door Nederlandse en Maleisische ondernemingen en is inmiddels een welbekend handelsondersteunende organisatie met meer dan 200 actieve Nederlandse en Maleisische ondernemingen als leden. De MDBC wordt beschouwd als een van de meest actieve ondernemerskamers in Maleisie.

De MDBC heeft als doel de wederzijdse economische banden tussen Nederland en Maleisie te versterken en investeringen en handelskansen te verhogen voor organisaties in zowel Nederland als Maleisie. 

De MDBC organiseert talloze zakelijke en sociale events voor haar leden, zoals netwerkborrels, seminars en beurezen. Daarnaast is het zeer succesvol in het plaatsen van Nederlandse studenten als stagiair in Maleisie met het Student Internship Programme (SIP.

De MDBC werkt nauw samen met de Nederlandse Ambassade in Maleisie.

MDBC

Unit 808, 8th Floor, Wisma Lim Foo Yong

86 Jalan Raja Chulan

50200 Kuala Lumpur, Malaysia

Tel: +60 3-2722 8335
Fax: +60 3-2141 8335
Email: info@mdbc.com.my

Website: www.mdbc.com.my

Meer weten over zakendoen in Maleisië?

Bent u geïnteresseerd in zakendoen in Maleisië? Neem voor meer informatie contact op met de afdeling economische zaken in Kuala Lumpur. Lees meer over zakendoen in Zuidoost-Azië op onze regiopagina (Engelstalig).

Daarnaast heeft de Regional Business Developer in Zuidoost-Azië kennis van de kansen voor handel, investeringen en R&D in Maleisië.